Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Хроніка однієї аварії

Наш офіс розташований біля жвавої дороги, а відразу за поворотом вона проходить під залізничним мостом. Ну знаєте такий старий, зроблений з цегли. Йому мабуть біля сотні років. Рік тому на міст з обох боків прилаштували металеві балки, щоб у випадку аварії вони прийняли "весь вогонь" на себе. Сьогодні десь біля 10-ї ранку звичайну офісну метушню перервав глухий вибух. То вантажівка застрягла посеред дороги під мостом. Хвилин через 10 пригналася поліція й перекрила дорогу з обох боків. Через дві години пригнали здоровенний тягач. Такі зазвичай таскають зламані автобуси. Вже пройшло 4 години, до пластмасових ковпаків, якими перекрили дорогу, додали знак. Поліції не видно. Тягач теж десь подівся. Вантажівка все ще під мостом. На місці аварії працює консиліум. Четверо чоловік у спецодязі ходять туди-сюди. Мені от просто цікаво, якщо здути колеса вантажівці, то вона просяде сантиметрів на 10? Може цього було б достатньо, щоб її витягнути з під мосту? Update. Пройшло

Фільмоскоп: Paul

Два британських гіка (ньорда) їдуть у США на комік-кон а потім відправляються в автоподорож по НЛО-шним місцям Америки. По дорозі їх чекають такі пригоди що їм навіть не снилося в їхніх найгіковськиших снах. Цей фільм - спільне творіння Саймона Пега (Simon Pegg) та Ніка Фроста (Nick Frost), які не тільки закадичні другани по життю, але вже встигли натворити кучу всього . Paul - суперська кумедія. Там є елемент пародії на "Людей в чорному" (Men in black) та можливо інші фільми. Також головні герої чимось нагадую чудернацьку четвірку з The Big Bang Theory. Ще декілька слів про самого головного героя. Пол - це приколіст, правдоруб, та "рубаха-парень". Ось тільки я забув з якої саме планети він родом :) Давно я вже так не плакав від сміху. Раджу усім, отримаєте оберемок позитивних емоцій! Оцінка: Супер! (5++)

Who is superhero

Черговий "перл" від "солодкої парочки" з The Big Bang Theory. Розширена версія

Virgin Media Commercial

Після футболу показали нову рекламу Virgin Media: TV broadband and calls. Нещодавно вже писав про їх рекламу. Вже давно хочу перейти з BT на щось більше пристойне. Чесно кажучи, вибір не такий великий: Sky, Virgin Media та можливо якийсь містечковий посередник. Реклама чудова, тому можливо їх й виберу. Останнім часом помітив цікаву тенденцію: компанія яка випускає гарну рекламу не може продавати погані товари або послуги. Ось наприклад: Apple, BMW , Sony, Nestcafe , BA , T-Mobile та інші. Порівняйте рекламу iPhone 4 від Verizon та Samsung Galaxy S

Арсенал - Барселона

Я не вболіваю за жодну з цих достойних команд, тому спокійно дивився й насолоджувався чудовим футболом. Звичайно ж я більше симпатизую лондонському Арсеналу, вона все-таки ближче "до тіла". Поразка Барси - значна подія для команди Арсена Венгера, але вдома Барселона буде зовсім іншою й Арсеналу доведеться несолодко. Але я хотів написати про інше. Я помятаю Челсі на початку сезону, коли гра давалася легко й голи сипалися наче з неба. Зараз кожен матч - виглядає як мука, все робиться через силу й наче неохоче. Як би я хотів щоб та енергія, бажання перемагати та завзяття, які сьогодні продемонстрував Арсенал, повернулися до Челсі.

Sheldon plays a game

Вже десятий раз передивляюся The Big Bang Theory Season 4. Шелдон просто - супер-стар! :) В цьому епізоді він грає в ігру з далеких 80-х.

Радіохвиля: "Русский бомбардир"

В останньому випуску Антон Орехъ та Васілій Уткін обговорюють: революцію в Єгипті, "золота" кімната корумпованого генерала, хіт рутьюба - ролик владивостоцьких митників , візит Мєдвєдєва на Київський вокзал та інші цікаві речі. Послухайте, 40 хвилин гарного настрою вам гарантовано! :)

Egypt. Where it all begins

У п'ятницю був у Ричмонді у справах. На пероні висів здоровенний біг-борд з рекламою туризму в Єгипет. Я зробив це фото за якихось 6 годин до відставки 83-ри річного Мубарака. За іронією долі напис на плакаті "where it all begins" може стати пророчим. Ще ніхто не знає чим закінчиться революція у Єгипті, але це може стати початком хвилі заворушень у арабських країнах Північної Африки та Близького Сходу. А результати цього можуть бути непередбачуваними .

Симплс!

Продовження рекламного серіалу Compare The Market Dot Com .

Якби я був інженером

Тільки не "кнопкодавом" а справжнім інженером. Щоб проектувати нові штуковини, вигадувати цікаві пристрої, технології, підходи, вдосконалення, поліпшення й т.і. Тоді б я не вчив би англійську, а згадав би німецьку, якої мене "навчали" у школі, й оселився б десь неподалік від Мюнхена (BMW, Siemens), Штутгарта (Mersedes, Porsche, Bosch) Інгольштадта (Audi). Замість вина пив би пиво та вболівав би за Баварію замість Челсі. Першою візою у паспорті був німецький "шенген" й перша подорож за кордон була до Дюсельдорфу, Берліну й Ростоку. Сема з цією країною пов'язаний культурний шок та перші контакти із західною цивілізацією. Після тієї пам'ятної поїздки я бував у Німеччині багато разів. Був такий час коли мені доводилося літати в Бон майже щотижня, щоправда у справах. Німецькі мегаполіси не викликають у мене якихось сильних емоцій, а от природа Баварії - це зовсім інша історія. Резюмую. Якби довелося стати інженером, то омріяним місцем роботи бул

Капіталізм на практиці

Майже два тижні тому замовив Sim Card для iPad на сайті O2 - одного з найбільших мобільних операторів на острові. Пройшло 5 робочих днів, а від них ні слуху не духу. Пішов на сайт іншого оператору - 3 (Three) - й замовив таку саму сімку. До речі, у них дешевше - £7.5 за 1G (у O2 - £10). Так от, через два дні сімка від 3-й приїхала й я вже декілька днів нею користуюся. А ж ось вчора (нарешті!) приїхала сімка від O2. Який можна зробити висновок з цієї історії? Я був ладен платити на 30% більше, тому що колись у мене був контракт від O2, але компанія виявилася настільки неповороткою, що до них я більше ніколи не піду й інших буду відмовляти з ними зв'язуватися.

Фільмоскоп: $#*! My Dad Says

В одному з останніх випусків Радіо-Т Бобук та Грей згадували якийсь новий супер популярний серіал - $#*! My Dad Says . Якщо переводити в межах прийнятної лексити, то вийде щось на зразок - "Фігня, яку говорить мій тато" :) Ця тема "вспливла" в гіковському радіо-шоу невипадково - серіал "виріс" з популярного Twitter'ського фіда з такою ж назвою. Вже подивився 11 епізодів, покищо нормально. До рівня The Big Bang Theory не дотягує, але цілком пристойно. Головною "рушійною силою" серіалу є легендарний Уільям Шатнер (William Shatner), той самий Denny Crane з Boston Legal . Оцінка: Дивитись можна (4+/- :)

SMSки щастя

Вже декілька разів приходила SMS-ка приблизно такого змісту: FREEMSG: Our records indicate you may be entitled to 3750 pounds for the Accident you had... Які молодці, й сума "складна" (3750), а не просто 5000 й accident виділена артиклем та заглавною літерою. Останній мій accident трапився 4 роки тому, коли на стоячого мене задом наїхали на парковці коло Alperton Station. Добре що хоч не написали щось на зразок "Мама, поклади 100 фунтів на рахунок. Я пізніше поясню" .

Просто про складне

В новому фільмі Річарда Кьортіса (Richard Curtis) The Boat that Roacked є чудова сцена коли у одного з героїв трапилась особиста трагедія і товарищі намагаються його якось підбадьорити. Ось як цю сцену геніально й дуже по-англійськи обіграв Річард у своєму фільмі. Практично без жодного слова. Подивіться фільм, він - класний! :)

Ехолот: Дифірамби з Катериною Гусєвою

Пам'ятаєте дружину Саші Белого з "Бригади"? Її зіграла Катерина Гусєва. В кіно я її більше не бачив, зате вона багато грає в театрі. А ще вона співає й танцює. Покорила Північний Полюс й грала у трагічно відомому мюзиклі Норд-Ост. Нещодавно Катя була в програмі Ксенії Ларіної "Дифірамб" на Ехо Москви. Почитай, послухайте, подивіться -воно того варте. Це як промінчик світла у мороці буденності. А ось пісня Володима Висоцького у виконанні Каті

Про футбол

Сьогодні Челсі не грав. Завтра, точніше вже сьогодні. Ліверпуль далеко не в кращій формі, але це нічого не значить. Гра для них й для нас принципова. Останій матч "сині" продули 2:0, обидва голи тоді забив Фернандо Торрес. Затра він в-перше зіграє за Челсі й, за збігом долі, проти свого колишнього клубу. Але це буде завтра, я ж хотів написати про сьогоднішній день в британській Прем'єр лізі. Лондонський Арсенал спокійно вигравав 4:0 й нічого не передвіщало біди. Хто ж за 22 хвилини до закінчення матчу міг передбачити нічию при рахунку 4:0? Але Арсенал зробив неймовірне він не тільки втратив перевагу а запросто міг програти. Далі лідери, Ман Ю, грали з Вовками, які, доречі, на свому полі вже обіграли двох інших лідерів: Челсі й Манчестер Сіті. В попередньому двобою, на Олд Трафорд, Манчестер Юнайтед дивом вирвав перемогу на 3-й доданій хвилині. Цього разу Вовки свого шансу не впустили. 2:1 - цілком заслужена перемога. При цьому Вулверхемптон знаходиться на останьому мі

"Куда приводят мечты"

Так буває що сідаєш за комп'ютер щоб почитати новини а через годину знаходиш себе на Youtube ;) Сьогодні півгодини дивився різні композиції від Шарля Азнавура, Володимира Висоцького до Умитурман. Мені подобається їх музика, в ній іноді чути французські інтонації. Ось наприклад так або навіть так :)

Portugal Promo Video

Випадково надибав промо відео про Португалію. Справді чудове місце для відпочинку. Рекомендую. Я там уже був , але після перегляду зрозумів що насправді майже нічого не бачив. Тому обов'язково поїду ще. Взагалі, південь Європи - то моя слабкість :) Мені більше сподобався другий, там де все зрозуміло й без слів.

Фільмоскоп: Заплутана історія (Tangled)

Ще з дитинства люблю дивитися мультики: "Качині історії", "Чіп і Дейл" та інші діснеївські мультсеріали. А потім з'явилися повнометражні мульти від Pixar та Dreamworks й "процес пішов". Лише за остині півроку я подивився як мінімум 4 нових мульта в 3D: Іграшкова історія 3 (Toy Story 3) , Megaming, Despeakable me та Shrek Forever After. І ось тепер Tangled . Про цей мультик я багато чув. За стародавньою традицією в Україні він йшов ще до Нового року, а у нас його почали показувати лише тиждень тому. Якщо у 2 словах, то це найкращий мульт студії Діснея із усіх які мені довелось подивитися. За стилем чимось нагадує Шреків, але тут майже не має стьобу та пародій. Сюжет досить близький до літературного оригіналу. Але те як все це зроблемо, намальовано й озвучено - це просто блиск! А тепер про деталі. Озвучували фільм відомі актори але не мега-супер-пупер зірки, тому я майже нікого не вгадав. Персонаж мачухи (Mother Gothel) явно "змахує" на Ш