Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

Roxette

В студентські роки було модно записувати на касети збірки пісень. Серед моїх улюблених виконавців особливе місце займали шведи: ABBA, Ace of Bace, Yakida та звичайно ж Roxette. У ті далекі часи я й навіть мріяти не міг що колись попаду на їхній концерт. Минулого тижня чергова мрія здійснилася. В Wembley Arena зал був заповнений вщент. Живий голос Marie Fredriksson вже не такий потужний, все-таки роки уже не ті та й перенесена важка хвороба далася взнаки, але вона випромінювала таку енергетику що ніяким кіркоровим та дімам біланам й не снилася. А старі хіти заспівані залом без музичного супроводу стали справжньою кульмінацією дійства. Давно я не отримував такого енергетичного заряду!

Les Misérables

Нещодавно сходили на черговий мюзикл Les Misarable за мотивами роману Віктора Гюго "Знедолені" . На лондонській сцені він йде вже чверть століття, з 1985 р.! Супер! Сподобалося дуже! Свого часу, навчаючись у аспірантурі й маючи багато вільного часу, я читав класику запоєм. Толстой, Достоєвський, Ремарк й звичайно ж Гюго. А ще Пікуль, Конан-Дойль, Ага Крісті та багато інших. Але це так, ліричний відступ. Так от, ми були просто в захваті, але не в такому сильному як від "Короля Лева" чи "Чикаго" . До того ж захотілося передивитися однойменну картину з Лаямом Нісоном (Liam Neeson), Джефрі Рашем (Geoffrey Rush) та Умою Турман (Uma Thurman) . PS До речі, "Чікаго" переїхав у новий (більший) театр. Плануємо освіжити враження :)

Dressing down

Завтра у бізнесовому центрі Лондону - Сіті - пройде масова демонстрація на кшалт "Захопи УолСтріт". Місцева влада дуже серьозно готється до цієї акції. Оскільки будинок, в якому знаходиться наш офіс, виходить на London Wall, вулицю по якій пройдуть демонстранти, то сьогодні наш HR розіслав усім листа з детальними інструкціями як поводитися завтра. Серед інших запобіжних заходів є такі: буде працювати лише один вхід, охорона буду підсилена, паркінг не буде працювати взагалі. Усі курьєрські доставки скасовані, пересування громадського транспорту буде ускладнено так як поліція планує заблокувати усі навколишні вулиці. Крім цього листа було ще декілька з оперативними апдейтами й весь день за стіною дирчав перфоратор - то закріплювали металеву загорожу. Але найбільше мені сподобалася порада про "dressing down", тобто одягатися скромніше щоб не привертати зайвої уваги. P.S. Моя теперішня компанія не має ніякого відношення до інвестиційного банкінгу або інших фінансов