Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Фільмоскоп: Un monstre à Paris

Un monstre à Paris (Монстр в Парижі) Це позачерговий пост. Мульт про монстра в Парижі подивилися вчора ввечері, потім до опівночі танцювали й слушали Ванессу Параді (Vanessa Paradis). Зараз зрозумїєте чому. Історія створення мульта про Париж початку минулого століття непроста, запутана, а іноді й загадкова. Це й не дивно, адже у "керма" стояв відомий ексцентрик та дивак Люк Бессон (Luc Besson). Фільм вийшов одразу на двох мовах: французькій та англійській. Але у прокаті майже провалився(!) Історі розказувати не має сенсу, мульт треба подивитися. Головне там Париж (хоч й намальований), інтрига, гумор та звичайно ж музика! Головну роль озвучає та сама Ванесса Параді, причому на двох мовах. Я пишу цей текс й слухаю її акустичний концерт на ТиТруба :) Достатньо слів, переходимо до справ! Оцінка: 5+ (Супер!) P.S. До речі, дякую за "наводку" самі-знаєте-кому :)

Що повино бути у кожному авто?

В продовження автомобільної теми купив собі таку штуковину. Про цей молоточок якраз й шла мова у одному з випусків програми "Доїхали" на Ехо Москви: Доехали: Как уцелеть в аварии? Ведущие: Ольга Бычкова, Михаил Горбачев Если вы не выпивали, то алкотестер покажет только нули. И вы ничего не сделаете, не добьетесь, чтобы он показал какую-то там цифру, это не возможно. Потому, что он измеряет алкоголь в выдыхаемом воздухе... А купити таки штуковину можна хоч на The AA сайті, в Halfords або на Amazon . Щасливої дороги! :)

"Доїхали" на Ехо Москви

Гостро-політично-соціальна розмовна радіостанція Ехо Москви піднімає не тільки політичні та соціальні проблеми. Наприклад, програма "Точка" тримає руку на пульсі технологічного прогресу, особливо в інеті. А нещодавно у них з'явилася нова програма "Доїхали" . Співведучим є професійний автогонзщик Михайло Горбачов. Програма присвячена беспеці на дорогах та прийомам водіння. Передача дуже повчальна й корисна для тих хто за кермом. Але я б рекомендував її усім, навіть якщо ви просто пересічний пішохід. Ось останній вуписк (раджу послухати усі випуски, починачи з самого першого ): Доехали: Едем на дачу по шоссе Ведущие: Ольга Бычкова, Михаил Горбачев

English Language Etiquette for Russians

Випадково знайшов блог English Language Etiquette for Russians британця Ієна Мітчелла (Ian Mitchell). Він здається шотландець, але живе й працює в Москві. В своїх постах Ієн розюірає тонкощі англійської мови на прикладах. Навіть у таких "монстрів" як BBC та Financial Times зустрічаються "ляпи". Читаю із задоволенням й намагаюся "мотати на ус" :)

Фільмоскоп: Gnomeo and Juliet, The Linkoln Lawyer, Horrible Bosses

Гноміо й Джульета (Gnomeo and Juliet) Мульт з чудовими британськими акторами за мотивами вічної історії кохання й протистояння, описаної британським же пиьсменником - У. Шекспіром. Мульт не схожий не останні роботи студії Діснею чи Піксар, можливо через це й не мав такого шаленого успіху. Але фільм достойний, з витонченим англійським гумором та самоіронією. Ми втигли подивитися його уже тричі! Рекомендую! Оцінка: Весело! (4+) Лінкольн для адвоката (The Lincoln Lawyer) Кримінальна драма про те як іноді адвокату доводиться робити вибір між законом, професійною етикою та мораллю. Кожній професії притаманні диформації світосприйняття. Моральні та етичні дилеми адвокатів гарно та з гумором змальовані у моєю улюбленному серіалі "Адвокати Бостона" . Тут усе серьозно: адвокат - ще не залізобетоний цинік, підзахисний - втілення усіх негативних рис "золотої молоді". Рецензія Екслера Оцінка: Нормально (4) Нестерпні боси (Horrible Bosses) Це так би мовити "вир