Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Про чай

Давно хотів написати про чай. Колись чай у Англії був більше ніж просто чай. Це був ритуал! З часом все змінилося й зараз навіть у ресторанах заварюють чай у пакетиках. В народі його називають "білдерс ті" (чай будівельників). Про звичку змішувати чай із знежиреним молоком я взагалі мовчу. А починалося все, як водиться, ще за часів Вікторії. Чай був ходовим товаром. Англія була великою морською державою й славилася не тільки військовим але й торговим флотом. Саме тому у Лондоні є два відомих кораблі - військовий Белфаст (HMS Belfast) та нещодавно відновленний чайний кліпер Катті Сарк (Cutty Sark) . Я люблю смачний чай, без молока, без цукру. Можна з лимоном або медом. Непоганий чай можна знайти у великих магазинах, але краще купувати в маленьких спеціалізованих. До недавнього часу купивав чай в Whittard of Chelsea . А незодавно прочитав в якомусь російськомовному блозі про чайну компанію в графстві Кент. Називається вона просто - Чай й кава (Tea & Coffee :) На скі

Breaking Bad (укр. - Пуститися берега, рус. - Во все тяжкие)

Шикарний серіал про непрості будні колишьного вчителя хімії який перетворюється у "кука" - того хто виготовляє амфітаміни. Містер Уайт - це такий непростий коктейль інтелекту, комплексів, страху, рішучості, цинізму й відваги. А його фраза "Хімію треба поважати!" - це як "Усі брешуть" доктора Хауса. Подивився усі 5 сезонів запоєм. Зараз додивляюся 2 останніх єпізоди через Netflix. P.S. Це не перший серіал на цю тематику. Weeds з неповторною Mary-Louise Parker (гугліть кому цікаво). Був ще одін британський комедійний серіал про невдаху-ділера - Ideal .

Glif

Нещодавно почув в подкасті CMD+Space про компанію двох дизайнерів, які придумують всякі прикольні штуки . Ось таку штуковину собі обов'язково куплю після того як приїде мій i5S :)

"Ах, лето!"

Так співала колись АП. За календарем літо закінчилося ще тиждень тому, а вчара воно закінчилося de facto. Після +28 стало +18 й почалася звичайна лондонська осінь. Можливо ще буде декілька сонячних й теплих днів, але все що залишеться нам на наступні 8 місяців - згадувати спекотні червень та липень. На сайті BBC виклали цікаву статистику в картинках (infographic?). Як встановили "британські вченні", менуле літо не було найспекотніших, не дівлячись на "глобальне потепління", а зайнало почесне 9-те місце. Для мене одним з основних спогадів про літо буде бескоштовна пляшка води, яку роздавав пасажирам молоденький кондуктор Southwest Trains. Здавалося б дрібниця, але приємно й якось по-людські.