Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

Новини з Майдану

10 років тому стався Майдан. Я, як усі мої друзі, впродовж дня не зводили очей з екранів моніторів, чекаючи на новини. А увечері йшли на Майдан, щоб просто побуди трохи серед собі подібних. Багато хто потім закидав Ющенку та Тимощенко, що вони зрадили ідеям "помаранчевої революції". Ці двоє, як й усе їхне оточення, просто опинилися у правильному місці у правильний час. Майдан був не про те. Мабуть вперше за довгі й болячі роки сучасної української історії той "золотий мільйон" на центральні площі відчув себе не безголосим натовпом, а народом. Волелюбним й гордим народом. Якби я зараз хотів опинитися у моєму рідному Києві! Якби там не було, Україна буде у Європі. Не через 5, так через 10 років. І ніякі "подачки" від "старшого брата" цього не змінять. А зараз залишається лише сподіватися на краще та невпинно слідкувати за стічкою новин.

Нова рекламна компанія Volvo

Більш за все мені подобається реклама дорогих годинників та автівок. В них відчувається стиль й клас. Й купа гроше! Років з 10 назад BMW "підписала" на рекламну компанію самого Джона Франкейхемера, який зняв низку відеороликів. Найбільш відомим з них було відео з Мадоною та Клайвом Оуеном. Цього разу шведи пішли протоптаною доріжкою. Й ось що у них вийшло! 41 млн. переглядів (на вечір 21-го листопада)! Там головний прикол у тому, що фури їдуть не вперед, а назад. А ось ще один. Тільки тут вже "попахує" РедБулом.

"Вініл" з Верою Полозковою

"Вініл" - ще одна класна передача на Ехо Москви. Цей випуск з Верою Полозковою. Чудові вірші, й майже забута музика. Що ще потрібно для холодного осіннього вечора. Винил: Вера Полозкова Вера Полозкова, поэт, актриса, драматург Інші передачі на Ехо з Верою . Послухайте, вона справді талановита.

Танцюрист

Гарно танцює! Й нічого йому не мішає :) Ось ще. P.S. Музика теж нічого. Мені сподобалося. Треба якось "підсісти" на джаз.

House M.D., восьмий сезон

Почав дивитися останній сезон неймовірний диагнозів та закидів Грегорі Хауза. Нью гьол схожа на Меган Фокс, але на жаль чи на щастя, це не вона. Дивне відчуття після перегляду перший епізодів. Я скучив за цим цинічним, неголеним, грубоватим диваком, який одягається у кросівки й рокерські футболки. Своїм хворобливим негилізмом чимось нагадує Стіва Джобса.

Фільмоскоп: Гра престолів (Game Of Thrones), Картковий будинок (The House of Cards)

Сьогодні - про серіали. Коли я працюю, то, за звичай, слухаю подкасти або дивлюся серіали . Наприклад, "Друзів" (Friends) знаю на пам'ять :) А ще нещодавно писав про "Рим" та "Борджія" . Десь читав, що зараз блокбастери знімаю здебільшого для підлітків, а покоління "кому за 30" перестали ходити у кіно, тому продюсери вкладають все більше й більше у серіали. Ті же "Доктор Хаус" чи "У всі тяжкі" за бюджетом та якістью не поступаються усяким там людям-паукам, гарі-потерам чи трансформерам. Гра престолів (Game Of Thrones) Серіал американської компанії HBO за мотивами книги "Пісня льоду та полум'я" американського ж письменника-фантаста Джорджа Мартіна. Сюжет переказувати не буду, скажу лише що зайняті у ньому чудові британські актори. Один ветеран "велико кіно" - Шон Бін чого вартий! А ще там багато молодих акторів, у яких вся кар'єра ще попереду. Я подивився вже два сезони й з нетерпінням че

Нормандія, день другий - Ле-Мон-Сен-Мішель

Наступного ранку ми вирушили до головної мети нашої невелчикої подрожі - гори Сен-Мішель (Le Mont-Saint-Michel) . Це скеля майже правильної конусної форми, розташована у декількох милях від берегу. Знідно легенди, у 8-му столітті Архангел Михаїл збудував тут монастир. З часом навколо нього виросло невеличке поселення. Усього декілька цікавих фактів про це рукотворне чудо: королі Франції неодноразово відвібували монастир підчас паломницьких поїздок, монастир витримав 12-ти річну (!) облогу під час 100-ної війни, майже 100 років монастир використовували як в'язницю. В-першу я дізнався про це Сен-Мішель, як не дивно, з діснеївського мульта "Tangled" . Королівський маєток майже один-в-один схожий на монастир. Особливо у сцені з ліхтарями. Потім ще була сцена у "Докторі Хаузі", коли Ліза під час романтичної зустрічі з Грегором омріяно згадала Францію, а він показав її глянцевий журнал, на розвороті якого було фото самі-розумієте-чого. Раніше можна було до

Нормандія, день перший - Кан

Давно не писав про подорожі. Не тому, що перестав мандрувати, а тому що часу все менше й менше. Спробую найближчим часом надолужити, хоча б частково :) Почну з останьої подорожі до французських Нормандії та Бретані. Все почалося досить банально - на носі були "довгі" вихідні. Сидіти вдома 3 дні не хотілося, тому вирішили махнути на Велику землю. Тим більше що мені давно кортіло подивитися одну з основних "перлин" Франції. Але про це пізніше. У пів на сьому ранку ми вже були у терміналі Євротунелю й через якихось 40 хвилин прямували на південний-захід, трошки перевищуючи встановлену у Франціі максимальну швидкість. Погода нас підвела. Майже всю дорогу до столиці норманського регіону Кальвадос - місто Кан (ну плутати з Каннами :) Саме у цьому регіоні виготовляють знамений яблучний бренді . Місто, як й уся Нормандія, має славну історію, тісто пов'язану з Англією, а пізніше й Великобританією. Саму тут, у Кані, в чоловічому монастирі поховані останки Віл