Skip to main content

Чернігів

Подорожувати Європою - чудово й навіть захопливо. Але так само цікаво може бути звичайна подорож до, наприклад, Чернігова - міста із славною історією.




Маршрутка Київ-Чернігів - це найдешевша машина часу. Сучасний Чернігів нагадує Київ 10-ти літньої давнини. Просторі вулиці із старими будинками, безліч пам'ятників героям різних війн на центральній алеї. Безліч невеличких супермаркетів й бутичків та єдиний макдональдс у самому центрі.




Неквапливий, розмірений плин життя зачаровує. Там багато чого цікавого: мур з гарматами, музей православних ікон із 5-ти залів, дзвіниця - точна копія Софіївської, заввишки 58 м або 177 східців.



А ще там є Красна площа. Ні, не Червона, а таки Красна. Вона чимось схожа на площу Тріумфальної арки у Парижі але без самої арки :)



А ще там є вулиця Тиха з дерев'яним будинком, мабуть початку минулого століття та гараж з кольоровим графіті.



Повертатися назад у Київ було приємно. Приємно здивувала якість дороги, до європейських стандартів ще звичайно далеко, але це все ж краще ніж нічого.

Наступного разу ще кудись поїду. Наприклад, у Кам'янець-Подільський, Одесу або Харків.

Comments

Anonymous said…
Женя привет. Я на тебя в обиде. Был в отпуске и даже не позвонил, не намекнул что ты ту :(
Забыл старого друга :(
Ладно, не буду давить на жалость, ты еще тут? В Чернигов клано съездил. Зачетные фотки. Поехали в Каменец-Подольский, я там тоже давно не был! ;)
Дима Коваль

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.