Skip to main content

День четвертий: Лісабон

Знайомство з Португалією почалося з плутанини на дорогах. На відміну від більності європейських країн в Португалії потрібно платити при в'їзді на платну дільницю а не при виїзді. Подібну систему я зустрічав на підступах до Мадриду. Ще одна цікава деталь: на завправках потрібно спочатку заплатити, а потім власне заправлятися. Такого раніше я не зустрічав ніде.

Лісабон (Lisboa) - столиця Португалії й головна мета моєї подорожі. Місто, чесно кажучи, вражає. Воно не схоже на інші охайні європейські столиці тим не менше там відчувається така нереальна енергетика.

1. Характерна південна архітектура, світлі відтінки кольорів та цитрусові фруктові дерева замість звичних "зелених насаджень"
2. Тут, як й в Іспанії, дуже полюбляють керамічну плитку на фасадах будинків
3. Це взагал унікальний знімок - арсенал чистильщика взуття або якби його назвали зараз - оператора механічного очищення взуття від бруду органічного походження :)
4. Іноді в центрі міста зустрічаються запущенні будівлі
5.
6. Лісабонське графіті
7. Лісабонські будиночки
8. Звичайна лісабонська вуличка
9. Й ще одна
10. Бильшість вулиць вукладені чи то плиткою, чи то кольоровою бруківкою
11. По дорозі до замку
12. Стріхи - одна з головних принад Лісабону
13.
14.
15.
16.
17.
18. Трамвайчики
19.
20.
21.
22. Royal Mail
23. Один з центральних майданів
24. Шматочок Щвейцарії

Початок:
День перший: Орлеан та замки Vallée de la Loire
День другий: Бордо
День другий: Біаріц, Сан Себаст'ян
День третій: Більбао
День третій: Ла-Корунья

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.