Skip to main content

Фільмоскоп: The Girl ...

Незодавно подивився кінотрилогію зняту за книгами шведського письенника Стіга Ларссона (Stieg Larsson). Його кримінальна серія стала бестлером у багатьох країнах. Взагалі Стіга вважають одним з найкращих кримінальних авторів сучасності.

Усі три картини були зняті у 2009 р. шведськими кінемотографістами. У центрі подій - дівчина-хакер (фахівець з комп'ютерної безпеки :) з дуже непростою долею. Своє дитинство вона провела у психіатричній клініці після невдалої спроби помститися батькові - колишньому кагебісту, який зрадив усі кого тільки міг. Іншим головним персонажем виступає провідний журналіст незалежного та популярного шведського журналу.

Фільми мені сподобалися в першу чергу цікавими сюжетними поворотами та гарною грою акторів, особливо Наомі Рапасе (Noomi Rapace). Вона класно зіграла дуже сладну роль й тому скоро ми її побачими у продовженні Гая Річевського (Guy Ritchie) переосмислення історії про Шерлока Холмса та Доктора Уотсона. Ще одним підтвержденням успіху є намір зняти рімейки у Голівуді. У ролі відважного журналіста буде виступати теперішній джеймс бонд - Даніел Крейг.

Усі три фільми приблизно одного рівня й їх можна дивитися у будь-якому порядку. Я почав з другого, про дівчину з вогнем. Але краще дивитися все ж таки з першої частини, так буде зрозуміліше.

Дівчина з татуюванням у вигляді дракону (The Girl with the Dragon Tattoo)
Рецензія Екслера. Оцінка: Дуже непогано (4+)



The Girl Who Played with Fire

Оцінка: Дуже непогано (4+)






The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Оцінка: Дуже непогано (4+)

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.