Skip to main content

Ходіння в народ

Минулі вихідні у нас видалася чудова англійська погода: лило як з відра й дув холодний півниічний вітер. Тому ми віришили присвятити суботу улюбленому відпочитку остріветян - ходінню по магахинах. А як простіше - то шіпингу.

Недалеко від нашого села є невелике містечно Кіндгстон-На-Темзі (Kingston-Upon-Thames), доречі адміністративний центр графства Сурей (Surrey). Там є великий універмаг, як й належить обласному цетру. Й навіть не один, а цілих два. Другий - то універмаг-універсам - John Lewis + Waitrose.

Гуляючи по другому поверсі The Bentall Center зіткнулися практично лобами з нинішнім мером Лондону - Борисом Джонсоном (Boris Johnson). У нього якраз перевибори. До ноьго постійно підходили люди, щось говорили, просили сфотографуватися. У менен хоробрості не вистачило, тому фото здалеку.


До речі, Кінгстон як адміністративна одиниця входить у Великий Лондон (Greater London), а наше село, яке знаходиться буквально за рогом - вже ні. Ось так.

Ще декілька слів про Бориса, вибори та розвинуту демократію.
Борис, як багато хто в сучасній британській політичній еліті (наприклад Ад Малібанд або Нік Клейг), має російське коріння й сам про це не раз говорив.

Його суперник від лейбористів, колишній мер - Кен Лівінгстон (Ken Livingstone), зараз працює ведучим популярної розмовної FM станції - LBC (London's Biggest Conversation).

Навколо мера не було охоронців в чорних окулярах, ніхто його не відтісняв від людей, ніхто не перекривав дороги у місті. Й якби ми не зустрілися з ним, то й гадки б не мали що вім десь тут, завсім поруч.

А після завстра, 6 травня, буду проходити місцеві вибори. Збираюся вперше виконати свій громадянський обовязок й проголосувати. Тільки треба почитати програми кандидатів. Update.

Поки дійшли руки щоб викласти цей пост, вияволось що місцеві вибори ще в четвер та Бориса переобрари мером Лондона на наступні 4 роки.

А завтра ще одні важливі вибори для ЄС - вибори президента Франції.

Comments

daru said…
Опа! Я якось пропустив той момент, коли ти отримав громадянство! Чи ти нікому не сказав?!
Yevhen said…
Громадянство отримав давно, ще рік тому. Якось навіть не було нагоди похвалитися.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.