Skip to main content

Leeds Castle

У неділю вранці я вирушив на південь Лондона, в район, що зветься Crystal Palace. Там мешкає мій приятель та колега Айбін Чен (Aibin Chen). У South Kensington потрапив під зливу, а в Chelsea ще й під град. Їхати було практично неможливо: нічого не видно і рух дуже інтенсивний. Ледь не зловив гаву: задню праву фару новенького Mersedes CLK.

Підібрав Айбіна і ми поїхали на південий-схід, через Bromley (симпатичне передмістя Лондону) далі - у графство Kent. Там знаходиться Leeds Castle. У багатьох ця назва асоціюється із замком у місті Лідс (Leeds), але насправді він знаходиться у Kent, миль за 30 від Лондону.


Leeds Castle - це справжній королівський замок. Оточений озером з усіх боків. У роки війни тут був госпіталь і ми якраз потрапили на якесь свято, пов'язане з цим. Біля входу стояла техніка тих часі і можна було випити чаю або кави з металевих крушок. А між туристами поважно дефівлювали павліни.




Подорож замком розпочинається з винного погріба, і потім можна побачити кімнати, яку зображують побут королівської родини з середніх віків до наших днів.




На відміну від Warwick, тут не було воскових фігур, зате були актори, які зображали аристократів і залюбки спілкувались з відвідувачами. Особливо запам'ятався швейцар на виході, який зображав ганстера часів великої депресії в лакових туфлях, шляпі та з тоненькими вусиками. Можливо він навіть справжній американець, тому що я не зрозумів а ні слова з того, що він сказав :)



Навколо озера великий парк, частина якого зараз є полем для гольфу. Ось цей знак попереджає, що "Туда не ходи. Шарик голову попадет, совсем мертвым будешь.." :)


Повернулись у Лондон десь після 4-тої години, уже почало сутеніти, а мені ще потрібно було відігнати машину у Хітроу. Як завжди потрапив у пропку, потім ще з годину добирався додому.

Напевно, це була остання подорож на орендованій машині. Прийшов час купувати власну! :)

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.