Skip to main content

South-west London: Richmond

Якби мене запитали, де б я хотів жити у Лондоні. То відповідь була б приблизно такою: В Челсі або Кензінгтоні, будь-ласка, або в Річмонді :)



День обіцяв буди хоч і не сонячним, зате теплим як для зими. Тому ми гайнули до омріяного куточка на південному заході Лондона. Це передмістя характерне тим, що розташоване не берегах річки Темзи, величезним парком (мабуть найбільшим у межах Greater London), відносною близкістю до центра. А якщо врахувати, що місця навколо парків, а тим більше на березі річки (каналу, озера), завжди були "в ціні" навіть не залежно від району, то можете собі уявити яким привабливим й недоступним (сподіваюсь поки що :), є Річмонд для звичайних працівників клавіатури й мишки.




Центр містечка - компактний: станції (метро, залізнична та автобусна), торговий центр з усіма причандалами знаходяться на невеличкому п'ятачку, розміром в 1 квадратний кілометр. А далі йде набережна попід самим берегом та угорі до парку. Архітектура нагадує справжню добру Англію часів королеви Вікторії.




На набережній завжди людно, навіть у таку погоду. Ми навіть стали свідками тренування веслярів :)




Розкішний корабель-ресторан ще тільки готується прийняти перших відвідувачів.


Крім великого парку поряд розташований королівський (ботанічний) сад - Кью Гарден (Kew Garden). Він обнесений височенним забором з усіх боків і вхід у нього платний. Треба буде обов'язково сходити туди десь через місяць.

Це не весь Річмонд, а лише невелика його частина. Далі буде.

На сьогодні все. До зустрічі! :)

Comments

Anonymous said…
Насчёт Ричмонда, конечно, верно. Но Челси мимо кассы -- там кроме дорогих домов ничего нет. Это только престижный район для всяких Березовских, без капли жизни. Кенсингтон в принципе нормально, хотя там застройка очень плотная.

Очень хорошо в Ричмонде то, что там есть поезд. Очень хороший поезд, едет прямо в Ватерлоо. На поездах всегда очень удобно ездить, в отличие от метро.

Кораблик на фотографии -- это ресторанчик, но он вечно не работает, похоже. Чуть повыше над ним на берегу есть очень приятный паб. У них там на улице поставлены такие грельные фонари, мы даже зимой там с дочкой сидели.

Ещё на что стоит обратить внимание -- приливы. Во время прилива вода заливает набережную немного. Выглядит очень забавно.

Кью Гарденс, кстати, немножко кусается. Фунтов 12 с человека.

Кстати, буквально рядом с дорогим Ричмондом есть Кингстон, который намного дешевле, это уже окраина Лондона. Фактически это просто другой край Ричмондского парка. Но нужно очень серьёзно смотреть на расстояние до ж/д станции.

А если уж говорить про прикольные места в Лондоне, то, пожалуй, если бы я жил один, то поселился бы в Тауэр Хамлетс. Чудовищный район, смесь трущоб, старины, индийского или бенгальского, мусульманского колорита, маленьких никому неизвестных закутков, заброшенных железнодорожных станций и прочая и прочая. Воскресный рынок, на котором продают всякую чудь, террористический центр Европы Finsburry Mosque, магазинчики сари, ночные сейшена и всё такое.
Yevhen said…
Я жил одно время недалеко от Ричмонда, в Барнс. Тоже близко к парку, минут 10-15.

Согласен, что поезд намного приятней, чем метро. Когда жил в Барнс, ездил на работу на поезде, 15-20 минут до Queenstown Road. А сейчас приходится ехать сначала Central Line, дальше Circus или Victoria Line и потом еще на автобусе...

Есть симпатичные райончики и вокруг Canary Wharf: Greenwich, Canada Water. Но там, как правило, нормальное жилье вперемешку с кансиловскими трущобами.

А хочется, чтобы речка, парк и желательно блага цивилизации на разумном расстоянии. По-этому мне тоже понравились Epsom, Elmbridge, Weybridge, Staines и Virginia Water.
Anonymous said…
Барнс, по слухам стоит чуть ли не дороже Ричмонда. Мы когда там прогуливались, то даже и не сомневались. Не место, а сказка -- даже в Ричмонде очень шумно и метушливо по сравнению с Барнсом. Очень домашнее место.

В Гринвиче мы сейчас живём. По соотношению цена/качество, по-моему это лучшее место. Действительно, очень близко к центру, особенно если в финансовом секторе работаешь. И парки рядом, и река.
Anonymous said…
Привет, Женя!

Так вот ты какой, тихий украинский олигарх! :)) Ты бы уж лучше сразу перебирался в украинскую деревню между Лондоном и Оксфордом ;)

Руст.
Anonymous said…
Вижу Женька тебя уже беспокоит покупка жилья... крутик. Ладно не будт хватать позычим тебе :)) Фотки очень класные, особенно тебе удаются здания и памятники, с пейзажами нужно еще поработать. Жму руку. Люблю читать твои похождения!

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.