Skip to main content

Операція "Переїзд"

Написання цього посту зайняло майже місяць. Саме стільки часу пройшло, як я переїхав у передмістя британської столиці, невеличке селище Walton-on-Thames. З назви видно, що розташоване воно на берегах головної ріки Британії - Темзі. Власне від порогу мого будинку до самої ріки десь метрів 100-150 :)

Село як село, тільки англійське з величезним Sainsbury's який схожий на пристойний магазин (до речі навіть Lidl у гарних місцях, як от наприклад у Pool, теж виглядає цілком пристойно).

Відразу відповідаю на запитання чому це я проміняв чудове Вемблі з усіма зручностями (2 гілки метро, моторвей за рогом і т.д.) на якесь "зачухане" село. По-перше, це зовсім інше відчуття реальності, спокій та тиша. Ні яких тобі завивань поліцейської сирени посеред ночі, індуський фейерверків впродовж цілого місяця тими ж ночами та завзятих польських п'янок під вікном. Нічого цього не має. Лише тихо пропливаю яхти та катери по річці і лебеді у людський зріст (Леша не дасть збрехати) які запросто підходять до тебе не березі.

По-друге, ця місцина зветься Surrey - досить престижне місце, де живуть переважно заможні або дуже заможні британці. На Google Maps видно, що майже у кожному дворі є власний басейн.

По-третє, через село проходить основна магістраль, що з'єднує Лондон із південним заходом Англії, тому розклад досить щільний, в середньому кожних 15 хвилин. До London Waterloo швидкий потяг добігає за 25 хвилин, напівшвидкий за 30-35. Що те ж непогано, враховуючи, що раніше тільки Central Line я їхав десь з півгодини.

Різниця між потягом та метро як між небом і землею: в потязі кондиціонери і я ще не пам'ятаю такого, щоб стояв на одній нозі. А в метро це звичайнаречі , особливо якщо поряд пристроїлися любителі карі. Хто знає про що мова, той мене зрозуміє. А для тих, хто не знає, то за своїми причинно-наслідковими характеристиками карі дуже схожий на горохляний суп :)

Насправді переваг набагато більше, але звичайно є й свої недоліки. Головний з яких - до станції пішки десь 25-30 хвилин. Є парковки: платна біля самої станції і безкоштовна за 500 метрів. Як недивно інколи навіть о 9-тій на безкоштовній парковці можні знайти вільне місце. У Лондоні такі "лавочки" закривається десь о 7-ій :)

Фотографії і більш детальні вражання - згодом.

Comments

daru said…
Ух ти! Нарешті ти перебрався! Вітаю! Сподіваюсь, тепер у тебе більше місця для життя, тепліше і навіть дешевше! :)

З нетерпінням чекаю на фотки та подальший опис!
Svyatogor said…
Что-то, сударь, мне не совсем понятно что вы так электричкой восторгаетесь. Знаю я эту ветку которая через Surrey ходит - раз в полчаса почитай, да и то вечно опаздывает.

Хотя конечно деревенский пейзаж... Вобщем фотки в студию!

P.S. Писать на украинском не умею, так что извиняй :(
ylexus said…
Погоди, индусские фейерверки ещё впереди...
Yevhen said…
to Svyatogor

С поездами все нормально, как минимум 4-ри в час, которые останавливаются на маей станции. Правда не все они оставливаются на Clapham Junction (сейчас работаю в Battersea), по-этому иногда приходится возвращаться с Waterloo. Про опоздания пока ничего сказать не могу. За полтора месяца попал в такую ситуацию один раз. К примеру на Central & Circle Lines это обычное дело. Как правило пару раз в неделю.

А по комфорту и плотности в час пик поезда выигрывают однозначно! :)
Yevhen said…
to Alexey

Ты прав фейерверки еще впереди, точнее 27-го в Кемптон парке :)

Можем сходить, если есть желание. Вот ссылка: http://www.kemptonfireworks.org.uk/

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.