Skip to main content

Прощавай Ватерло, здрастуй Сант Панкрас!

Приблизно так можна перевести головну новину останніх тижнів лондонського життя - Goodbye Waterloo, hello St. Pancras. Так склалося, що 13-го листопада увечері я мав приємну зустріч у центрі Лондона і повертався додому пізно саме з вокзалу Waterloo. Це був останній день, коли з його міжнародного терміналу відправились швидкісні потяги на контенетн.


Коли я проходив повз табло, на ньому горів надпис "Goodbye Waterloo, we will miss you!" Приміщення терміналу було незвично порожнім, лише самотньо тупцював охоронець у кутку і вітер грався пустим пакетом. Дивне відчуття, схоже на те, коли втрачаєш когось назавжди. Воно підживлювалось інформаційною компанією, на зразок того, що на цьому ж табло, як і на сайті Євростару, йшов зворотній відлік у секундах.


Це не просто переїзд на нове місце - це перегорнута сторінка історії британської столиці, революційного на той час за сміливістю інженерного проекту та нова віха співробітництва між двома такими складними сусідами, якими є Британія та Франція. 2 години з лишком з центру однієї столиці у саме серце іншої! Ви собі може таке уявити?! Я поки що ні :)

Власне написати я хотів не про сентиментальні соплі, а про інше. Лондон - це не просто фінансове серце Європи, це ще й живе місто. Ні тут, так само як і скрізь, є місцева влада, яка намагається усіляким чином зруйнувати його неповторне обличчя потворними забудовами і перетворити на сірий мегаполіс "з усіма зручностями". Але тут ще залишились люди, яким не байдуже місто як таке.

Ліричний відступ. Я вже не раз переконувався, що рекламний бізнес тут, у Лондоні, розвинутий якщо не краще ніж фінансовий, то принаймні не гірше. Це відчувається по якості. Наприклад, різниця між американською рекламою, яка тут майже не адаптується до місцевого ринку, та британською видно просто неозброєним оком. При цьому якість британського телебачення мене розчарувала: з 30 з лишком каналів я знайшов дві-три цікаві передачі. Усе інше розраховане на тих, хто звик жити на дивані перед телевізором.

Так ось, повертаємось до наших баранів, тобто потягів. У Париж я поїду вже з нового, щойно відремонтованого вокзалу на півночі Лондона - St. Pancras. Швидкість - 186 миль на годину (близько 330 км/год), тривалість - 2 години 15 хвилин :)

Comments

Rustam Sydykov said…
Привет, Женя!

Насчет передач - ты не прав. UKTV History показывает кучу всего. По BBC1, BBC2 идут интересные передачи. Five показывает иногда неплохие фильмы. У меня уже медиацентр записал 110 часов передач. Это несмотря на потеряные и непросмотренные 200 часов на "умершем" винте. Просто смотреть все подряд не стоит :)

Руст.
Yevhen said…
Привет, Руст!

Я не смотрю все подряд. Вообще редко смотрю ТВ, если не считать Top Gear, Match of the day ну и музыкальный канал. Все больше КВН и фильмы.

Так что мое мнение глубоко субъективное, основанное на 2 попытка, каждая по 15 минут, щелканья по пульту в надежде найти что-нибудь интересное.

К тебе встречный вопрос: зачем ты все это записываешь, если еще не посмотрел то, что записал раньше? Или зачем хранишь, то что записал раньше, если времени нет чтобы посмотреть то, что идет сейчас?
daru said…
І коли їдеш до Парижу? ;)
Unknown said…
Думал 186 MPH это 300 км/ч. Перепроверил - ~300. Это-же намного медленее! ;-)
Yevhen said…
Тю! Я то думал, что британская миля - это 1.8 км, а оказывается Стас прав - всего 1.6. Это морская миля - 1.8 км.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.