Skip to main content

Loch Lomond

Перетнувши кордон Шотландії, ми опинилися у казковій країні. Я б навіть сказав, у Раю для автоаматора. Ось уявіть шикарних моторвей як змій в'ється між досить високими пагорбами або низькими горами. Деякі з них вкриті хвойними лісами, посадженими наче під лінійку. Краса!

А саме головне, що той моторвєй пустий!!! За 2 години ми обігнали можливо 5 автівок.

Ми доїхали до Глазго, коли почало сутеніти. Про те, що ви наближаєтесь до найбільшого за величиною міста Шотландії (3-го у Британії) вас сповіщають декілька висоток, які виростають просто з лісу :) З вікна авто Глазго здалося напрочуд приємним місцем.

Потім ми їхати берегом затоки, залитого нічними вогнями. Здавалося все позаду, ми майже прибули на місце. Аж тут ТомТом згубився коло новозбудованого Tesco. Щоправда він швидко знайшовся на наступному рандебауті. Але це був не останній "сюрприз". Останні 300 метрів шляху після майже цілого дня за кермом видалися як один з етапів Кемел-Трофі. Вранці наступного дня, коли ми знову їхали цією дорогою, я просто не міг собі уявити, як це ми тут проїхали першого разу.

Спочатку ми планували махнути на Loch Ness, глянути одним оком на чудовисько. Але виявилося, що дорого не близька - 140 миль. Що у випадку гірських доріг Шотландії може обернутися у 5 годин в один бік. Тому ми вирішили обмежитись Loch Lomond. Воно трошки менше, але як мене запевняв Стас - одне з найкращих озер.





Погода не збиралася нас жаліти, тому майже всю дорогу лив дощ, з невеликими перервами. В одну з таких перерв зупинились, щоб подихати кришталевим повітрям та пофотографувати місцеві красоти.






Через декілька миль озеро закінчилось, тому ми повернули назад і поїхали у Глазго. По дорозі заїхали заморити черв'ячка у чудовий хотел-ресторан. Поки я чекав на свій стейк, хмари розійшлися і ми побачили запаморочливий пейзаж.





Перша частина Lake District

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.