Skip to main content

London: Wimbledon

Про які райони London'а відомо більшості іноземців? Це безумовно Bank, Kensington, Chelsea. Можливо Noting Hill та Soho. І скоріше за все – Wimbledon (я чомусь завжди думав, що має бути Wimbeldon :) Останній поряд з полями Ролан Гаросса у Франції (de Roland Gaross) – є тенісною Меккою Європи. Саме тут колись досягли своїх перших успіхів російські тенісисти та тенісистки: у 1995 р. вийшов у чвертьфінал мій теска – Євгеній Кафельніков, та в 1997 дійшла аж до півфіналу 16-ти річна білявка Аня. А Марія Шарапова виграла тут у 2004 р.




Ось таке чудо англійської граматики зустріло мене на пероні Wembledon Park st.


А ось перехрестя, на якому важко не заплутатися у дорожніх знаках:



Уімбелдон і досьогодні залишається затишним передмістям столиці із зручним транспортним сполученням із центром міста. Крім нього лише аристократичний Річмонд (Richmond) та пролетарський Ламбес (Lambeth) мають метро на південному березі. Станція Wimbledon одночасно є кінцевою зупинкою однієї з віток District Line лондонського Underground та залізничним вузлом. Швидкісні потяги South West Trains за 10 хвилин домчать вас у саме серце столиці – вокзал Waterloo.






Ну і звичайно відмінністю будь-якого пристойного лондонського передмістя є парки. Місцевий парк теж вражає своїми розмірами та специфікою. Тут багато кортів та полів для гольфу а також для якоїсь чудернацької забави, схожої на крикет.





Гарні затишні вулиці ніяк не виглядають розкішними. Але це лише на перший погляд. Будинку тут відрізняються від інших престижних районів – великі та різні, з клумбами та газонами.





До речі, цей район полюбляють “нові російські” та студенти з колишнього Союзу. Мій колега – Міша з Білорусії – який мешкає з родиною у East Croydon водить свою 4-ри річну дочку у російську приватну школу у Wimbledon. Школа має ще 2 філіали: у Bromley (південний схід) та Goldens Green (північний захід). У останньому я якось був на інтервью. Район дуже нагадує якесь передмістя Бердичева чи Тель-Авіва :)
Щоб пізнати Wimbledon краще, я поїду туди ще раз.

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.