Skip to main content

Англійське кіно та кіно про Англію

Останнім часом віддаю перевагу стрічкам, знятим у Британії, а якщо точніше, то у Лондоні. А знімають тут багато, я вже декілька разів зустрічав знімальні майданчики просто неба. При виборі керуюсь рецензіями товариша Екслера та рейтингом на www.imdb.com.

Комедія "Hot Fuzz" - один з найкращих нових фільмів, рафінований англійський гумор. Всім давно відомо, що тутешнє суспільство вкрай консервативне, і чим далі від Лондона тим сильніше це відчувається. І саме над цим насміхаються автори стрічки найбільше, але роблять це, я б сказав, з любов'ю :) Одні тільки сцени з пабом чого варті!

"Shaun of Dead" - пародія на фільми про зомбі від тієї ж трійці. І знову знайомі місця на екрані, ті ж самі висококласні актори. І знову в центрі подій (ну щоб ви думали? :) - звичайно паб! :)

Тепер американське кіно, хоч і частково з британськими акторами, про Англію, вірніше про Лондон, або якщо ще точніше, то про його передмістя Суррей (Surrey). Головна ідея в тому, що журналістка британського Daily Telegraph і володарка власної промоутерською компанії з Лос-Анджелеса вирішили помінятись будинками, машинами, містами і країнами на 2 тижні. Фільм непоганий і я його подивися із задоволенням. В першу чергу через Джуд Лоу (Jude Law). Гарний актор. Будете здивовані, але половина усіх подій теж крутиться навколо пабу :)

Але я хотів би розказати про одну неточність, на мою думку, важливу. 3-ри поверховий будиночок звичайного дитячого редактора (!), можливо він підробляв у Джоан Роулінг (Joanne Rowling), із під Лондона тягне ніяк не менше ніж на 1 млн. фунтів, а шикарна вілла під Л.А ну аж на 800-900 тис доларів. Тому порівняння американського шику та спартанської стриманості британців хоч і достатньо наочне (все ж таки присутній контраст між тропічною Каліфорнією та субконтинентальною Англією), але все таки оманливе :)

Ось поки що і все :)

Comments

Anonymous said…
Привет, Женя.

А ты копии сделал? :)

Руст.
Anonymous said…
Не знаю, как английское кино, но английские актеры Jason Statham и Vinnie Jones - аццкие перцы, которых хочется смотреть снова и снова.

Толстый
Yevhen said…
To Руст:

Сделал только про полицейских. Два других фильма неплохие, но пересматривать я их вряд ли будую
Yevhen said…
To Толстый:

А ты посмотри английское кино, там есть много фильмов кроме тех двух, которые снял Гай Риччи :)
Anonymous said…
Гай Ричи тут не при чем. Стэтем и Винни Джонс не только в его фильмах играют. И вообще мне Гай Ричи не нравится. Фуу.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.