Skip to main content

South-West: Hurst Castle

Знову вихідні, але настрій не той - за вікном похмуро і зранку знову дощ... Але десь точно є казковий край, де сине-сине небо, тепле прозоре море ніжно пестить піщаний пляж :) Я впевнений на 100% відсотків, що таке місце існує і я навіть знаю як туди потрапити - моторвеєм М3 :)


На цей раз я не доїхав до Бормуса (Bournemouth) миль з 10. Саме тут починається піщана прибережна смуга. Субота, 10 годин ранку. Людей майже не має. Небо ще похмуре, але диво - видко кінець грізним хмарам і там - над морем - уже сяє таке бажане сонце. З моря дме вітерець. Вода - як парне молоко. Але сонця не має, тому мабуть буде холодно вилазити..



Я побрів берегом на схід по щиколодки в воді. Їхати звідси не хочеться, хоч і робити тут не має чого - сонце все ще сховане за хмарами. Через хвилин 30 вирішую повернутись до машину, але вже верхом. І тут сталося диво - вийшло сонце, і все навкруги наче прокинулось :) Тепер я вже просто не міг звідси поїхати.





Заліз у морську воду. Мабуть вперше за 10 років! Трохи заважали хвилі. Потім сохнув на сонці, яке як не дивно пекло не надто сильно. Так й сидів би до самого вечора, але у мене була ще одна незакінчена справа. Колись давно, ще до Нового року, ми їздили на острів і бачили з парому маяк та фортецю прямісінько по середині протоки. Її назва - Hurst Castle.






До нього веде висипана коса, десь 2-3 км завдовжки. Їхати по ній заборонено, тому довелося чапати пішки. Сама фортеця нагадує багатошаровий пиріг. Найстаріша його частина була побудована ще за часів царя Гороха, тобто короля Генріха 8, для захисту підступів до Портсмуту із заходу.





Сучасний вигляд фортеці майже не змінився з часів Другої Світової Війни. Всередині приміщення розміщені дуже щільно майже як на військовому кораблі. Але незважаючи на обмаль місця, там є навіть декілька клумб та пальм.








Ще звідтіля відкривається чудовий вид на The Needles - 3 скали, що є наче продовженням Isle of Wight на заході.

Comments

Rustam Sydykov said…
Привет, Женя.

Вот и я говорю: надо синхронизироваться! А то мы были в Бормуте, а ты - Портмуте :) Могли бы встретиться :)
Сам ездил?

Руст.
Yevhen said…
Это было не Порстмут, а Christchurch (это на восток от Борнмута :) И был я там уже 3 недели назад, а в прошлую субботу лежал на пляже в Swanage (это полуостров на запад от того же Борнмута :)

Ездил не один :)
Rustam Sydykov said…
Женя,

Ну и как ее зовут? ;)))

Руст.
ylexus said…
Это хорошо, что ты ездишь по всем злачным местам. Нам потом легче будет выбрать.

P.S. Ссылка на мой блог у тебя ведёт на Рустама. Copy-paste?
Yevhen said…
Руст,
Их зовут Лена и Таня.

Леша,
Ссылку поправил. Извини за причиненный моральный ушерб :)
Rustam Sydykov said…
Женя!

Ты чего!? Такая хорошая ссылка была!!! :) Мне нравилось! :)

Руст.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.