Skip to main content

South Wales

Останнім часом я так скучив за подорожами, що не витримав і рванув минулої суботи на край світу - західне узбережжя південного Уельсу. Ось мій приблизний маршрут.


Перед тим як перейти до опису подорожі, ще декілька цифр: протяжність 540 миль (869 км), спалено 60 літрів першокласного Shell-овського бензину, близько 15 годин за кермом.

Аж не віриться, що вже пройшло 2 роки від моєї першої подорожі до Уельсу.

Дорога до Кардіфа зайняла близько 2 з половиною годин, погода була чудова. Саме час з'їхати з моторвєю.

Porthcawl
Перша зупинка - Porthcawl. Невеличке приморське містечко: нескінчені піщані пляжі, невелика але затишна набережна, маяк :) Начебто нічого особливого, але все-таки відчуття інші ніж скажімо у Корнвелі, де ми були минулого літа з Юрчиками.








Наступною зупинкою мав бути Port Talbot, але під'їжджаючи до нього почув сильний запах карбіду. Після цього охота зупинятися там пройшла. Взагалі з вікна авто місто нагадувало жахливий постіндустріальний ландшафт. Так напевно виглядає Запоріжжя або Горлівка, хоч я ні там ні там не був.

Swansea
Перед вїздом у містом знахоться Amazon.co.uk, також десь тут є DVLA - абревіатура знайома усім автомобілістам Британії, щось на зразок МРЕО.

На першому ж світлофорі мими промчала пожежна бригада, десь збоку у небо підіймався чорний стовп диму. Погана прикмета.

Але саме місто виявилося напрочуд гостинним, та приємним. Особливо та частина, що коло університету.




Burry Port
Наступна зупинка Burry Port. Невеличке містечко з добре обладнаною бухтою.








Тут навіть стоїть прикольний вказівник, для тих хто заблукав :)



Kidwelly Castle
Після порту я попрямував до пункту призначення. По дорозі випадково гляну у бік і серед марева побачив руїни замку. Думав привиділось, але знак на першому ж перехресті підтвердив існування замку. Часу на екскурсію не було, тому тільки зовнішній вигляд.




Взагалі Уельс - це край замків. Великих і маленький, зруйнований і недуже. Ще одне підтвердження цьому зустрілося на моєму шляху буквально через 10 миль.

Carew Castle
Цей замок виглядав похмуро й якось непривітно, тому я близько не підходив :)





Marloes
Ось нарешті й кінець землі - селище Marloes (буквально 10 будинків). До нього веде вкопана на метр в землю дорога з карманами для того щоб машини могли розїхатись. Екстрім ще той :)






Погода зовсім зіпсувалась: поки їхав було сонце, а приїхав - хмари аж сонця не видно й вітер. Вже було шість годин - час повертатися додому. Тільки від'їхав миль 5 і сонце знову вийшло.

Пляжі та чудові краєвиди - це добре, але не за цим, вірніше не тільки за цим, я поїхав за тридев'ять земель. Але це окрема історія, про це далі.

Comments

Rustam Sydykov said…
Привет, Женя!

Ничего себе ты покатался! А сколько времени ты проводил в каждом городке? У меня такое впечатление сложилось, что в каждом месте ты был буквально полчаса :)

Руст.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.