Skip to main content

Фільмоскоп: The King's Speech, Green Wing

Знову про кіно й цього разу виключно про британське.

Промова короля (The King's Speech)
Про цей фільм вже багато писали й говорили, він вже навіть встиг отримати декілька нагарод й вже зараз на 143 мсіці серез 250 кращих фільмів на IMDB. В принципі вже цього цілком достатньо щоб обов'язково подивитися фільм.

В основу картини лягла реальна історія із життя Короля Англії, Георга VI, батька теперішньої Королеви Єлизавети. Якщо в двох словах, то фільм про життя обраних, до яких безумовно відноситься королівська родина Віндзорів, іноді теж "не сахар". Декілька років приблизно на цю ж тему була інша стрічка - The Queen, яка отримала аж 58 нагарод серед них й Оскар за головну жіночу роль.

За жанром - це драма й дісно на деяких моментах на очі наверталися сльози але на деяких моментах плакати вже хотілося від сміху. Фільм знятий у специфічній манері, це майже телеспектакль - дуже багато крупних планів.

Але сама історія, сценарій майстерність оператора - це ніщо в порівнянні з головними акторами - Коліном Фьорт (Kolin Firth) та Джефрі Раш (Geoffrey Rush). Я щиро співчуваю людям які знають цих чудових акторів лише з таких "попкорнових" поробок як "Щоденик Бріджет Джонс" та "Пірати Карибського моря".

Оцінка: Супер клас! (5+)



Зелене крило (Green Wing)
А це вже зовсім інше кіно. Комедійний серіал про лікарню. Такий же непередбачуваний, вибуховий й ексцентричний як Black Books. Там повно чудових акторів, старих знайомих з інших серіалів. А що там виробляє спеціаліст по роботі з персоналом (Sue White) - це просто дурдом!

Нещодавно Екслер написав чудову рецензію на цей серіал. До цього важко щось додати. Це треба дивитися!

Оцінка: "Incredible!" (c) Sheldon Cooper

Comments

Green Wing хорош. Но очень пожалел, что посмотрел Christmas Special - бред. Да и второй сезон заметно слабее первого. Но вот первый - молодцы, хорошо вышло :)
Yevhen said…
Спасибо за совет. Я как раз начинаю смотреть второй сезон.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.