Skip to main content

Новини з доріг

Учора в Лондоні проходила конференція по Лівії, сюди з'їхалися багато офіційних делегацій. Їх звозили до місця зустрічі з усіх лондонських аеропортів. Я став свідком проїзду одного з таких кортежів на А4 біля станція метро Osterley. Раніше вже писав про схожий випадок у самому центрі Лондону, але тоді здається був вихідний день.

Ось як це відбувалося. На світлофорі на перехрестя виїжджає поліцейський на мотоциклі (BMW :) й перекриває дві крайні смуги, а машини з третьої пропускає уперед. На наступному світлофорі відбувається теж саме. Потім по вільній 3-й смузі проїжджає кортеж з 2 двом поліцейських на мотоциклах, три "7-мки" (BMW :) з проблисковими маячками та смішними 3-х та 5-ти значними номерами, машина охорони (Range Rower Sport) та "швидкої". Усе це зайняло буквально 2 хвилини мого часу. Щоб краще було зрозуміло, то це трапилося у "годину пік" на лондонських дорогах, приблизно опів на 7-му вечора, по дорозі з 4-го терміналу аеропорту Хітроу (Heathrow) до центра Лондону.

Я багато чув про кортежі у Москві, де перекривають усі 4, 5, 6 ... смуг (таких доріг у межах Лондону просто не існує!) й навіть був свідком провозу високоповажних задниць по Грушевського у Києві. Навіть не важливо кого тоді везли - Януковича, Тимошенко чи Ющенка. Скромність - це одна з найпривабливіших позитивних рис західних демократій.

Comments

Dmitry said…
Жека, ну как же это не существует 4-6 полосных дорог в Лондоне? А как же Park Lane, North Circular Road и местами на A40 Westway
Yevhen said…
Ну смотри: Park Lane - чуть больше 1км, 4 полосы на North Circular Road и A40 Westway длиной более сотни метров я не помню. А теперь Садовое кольцо - 6-9 полос длиной 16 км, Кутузовский проспект - 5-8 полос длиной 8 км, Ленинградский проспект - до 8 полос длиной 8 км, Ленинский проспект - 4 -8 полос, почти 13 км.

Как ты понимаешь лондонские многополосные дороги - ничто по сравнению с московскими.

На всякий случай уточняю, что я имел ввиду количество полос в одном направлении.
Dmitry said…
Ну понятно, что в одном направлении. На Park Lane есть 5 полос в одну сторону (http://maps.google.co.uk/?ie=UTF8&ll=51.511413,-0.157285&spn=0.024278,0.054674&z=15&layer=c&cbll=51.511279,-0.158034&panoid=Lhk3WsNwrmFYuFJyq0qstA&cbp=12,339.2,,0,15.61)


Согласен, что тут не так уж и много таких дорог, но нельзя же говорить что этих дорог вообще не существует :)
Dmitry said…
Еще вспомнил что есть широкие односторонние дороги, например, Baker Street, Gloucester Pl, Seven Sisters Road (местами)
Yevhen said…
Дима,
2 полосы + bus lane - это ровно в 2 раза меньше чем 4 полосы.

Ну да ладно, я писал про другое. Кстати, вот тот ролик у Плющева, который лучше любых слов все объясняет.
Yevhen said…
И вот еще одна иллюстрация.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.