Skip to main content

Перше місто на території сучасної Британії - Колчестер

Усі міста, в назві яких є суфікс "честер", так чи інакше мають відношення до Римської Британії. Власне Британією цей острів назвали саме римляни.

З римського завоювання у першому столітті на цю землю прийшла цивілізація. Порти, форти, міста, бані, цегляні будинки, керамічний посуд, водогін та дороги - все це принесли сюди римляни 2000(!) років тому.

А першим римським містом, та й взагалі першим містом у сучасному розумінні, став Колчестер у теперішньому графстві Ессекс.

З рімських часів тут збереглися міські кам'яні стіни, на місці форту нормани збудували замок, в якому зараз знаходиться музей Колчестера.

Colchester
Перший раз я був тут у далекому 2010 р. Пам'ятаю, що ще тоді мене вразило яким зеленим та охайним було місто. Широкі вулиці, доглянуті газони, скрізь клумби з квітами - краса!
Colchester
Першого разу з погодою не дуже повезло - було хмарно а потім взагалі пішов дощ, хоч й був серпень місяць. Цього разу було все навпаки - спека стояла страшена: більше 30 градусів, що для наших країв ну дуже багато.
Colchester

Ліричний відступ. Усі фото - з тієї самої першої подорожі. Зараз забуваю фотографувати та й руки вільними бувають рідко :) Зате є можливість зняти дорогу. Ось таймлапс нашої подорожі.
Усі фотки тут, інші відео тут.
P.S.
Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Comments

Rustam Sydykov said…
Сколько раз мы не ездили в Колчестер, когда возили Самира в университет, как-то в старый город не попадали... :(

Руст.
Yevhen said…
Я почему-то думал, что Самир учился в Бирмингеме.
Rustam Sydykov said…
Не, Эссекс, сейчас Лафборо

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.