Skip to main content

Привіт з минулого

Нещодавно зустрів це фото.
Здавалося б нічого дивного, звичайне фото з сайту з продажі нерухомості Zoople.co.uk, в чудовому місті - Вейбриджі (Weybridge). До речі, не так давно я писав про будинок у сусідньому містечку Walton-on-Thames.
Ось тільки карта на стіні. Точнісінько така "Политическая карта мира" висіла над моїм письмовим столом десь 30-35 років тому. Моя карта не була прикріплена канцелярськими копками до стіни. Й їх у моєму випадку було, здається цілих три: карта світу, Європи та Української УРСР :) Вони були скріплені планками зверху й кожна окремо знизу.
До речі, Вейбридж (Weybridge), як й усе графство Сурей (Surrey) - дуже популярне містце серез заможніх вихідців з країн колишнього СРСР. Там мешкає багато "біглих" мільйонерів з Росії та України, а також представників цифрової економіки. Наприклад, там живуть, чи жили, колишні співласники VK.
Самим "козирним" районом у Вейбріджи є St George's Hill. Там мешкають, або мешкали: Джон Ленон й Рінго Стра, Елтон Джон, колишній капітан Челсі та збірної Англії - Джон Террі (у сусідньому Cobham знаходиться тренувальний база ФК Челсі) та багато відомих та невідомих успішних людей.
Ще одна цікава деталь про St George's Hill: згідно місцевим законам кожний будинок повинен мати ділянку землі не менше 4,000 кв. метрів, а сам будинок повинен займати не більше 20% ділянки. Розумні закони як на мене :)
Якось так це виглядяє на гуглокартах
P.S.
Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.