Skip to main content

North-West England: Warwick Castle

Ось мій "залізний кінь". Спить, але через декілька хвилин він прокинеться. Це звичка, закладена в нього дбайливими й умілими руками німецьких автомобілебудівників :)


Сьогодні неділя, а вчора ми святкували ДН Юлі Юдічевої. Льоша, її чоловік, запропонував з'їздити у замок - Warwick Castle. Ідея мені сподобалась і як результат ми гарно провели цей день.

Повернемось до VW Golf. Ще у суботу Стас, до речі найбільш досвідчений мандрівник серед нас, знайшов у Golf'а Cruise Control - авто автопілот. Вибачте за тавтологію. Це така штука, яка дозволяє тримати задану швидкість за допомогою комп'ютера. Тобто набираєш потрібну швидкість, вмикаєш Cruise Control і можеш відпустити газ. Швидкість буде стабільною не залежно від навантаження (вітру, підйому, покриття). Її (швидкість) можна коригувати 2 кнопочками (+/-). Я ще до кінця не розібрався як ним користуватись, але попередні досліди викликали захоплення :)

Тепер власне про мету подорожі. Вперше про замок я почув від того ж таки Стаса, а потім туди їздив Рустам з родиною. Добиратись туди зручно, моторвеєм M40, який починається буквально за рогом :)

Звичайно краще було б побувати там десь навесні або влітку, але трапилась така нагоди поїхати разом із друзями, тому гріх було нею не скористатись.





Wariwck Castle знаходиться, як недивно, у місті Warwick (читається "Ворік") на березі річки Avon. Як виявилось, це зовсім інша Avon, а не та, що протікає Брістолем. І до того ж тут є декілька річок з такою самою назвою, просто тому, що avon означає ріка. Також ця частина Англії - Warwickshire - відома тим, що тут народився У. Шекспір. Його батьківщина - Stratford-upon-Avon - знаходиться лише в 10 милях від Warwick. Я вже додав його до свого списку "Хочу побачити" :)




Замок трохи більший за Leeds Castle, але менший від родового замку Віндзорів, і виглядає більш неприступно з фортифікаційної точки зору. Не дивлячись на зимову погоду, туристи кожні вихідні приїздять сюди з усіх усюд, тому крім власне відвідин замку пропонуються деякі атракціони. Серед них катання на ковзанах на льодовищі, влаштованому на подвір'ї замку.



Замок був закладений у 914 році. Експозиція поділена на частини, кожна з яких зображає побут окремої епохи. Крім інтер'єрів, там присутні воскові фігури звичайних (пересічних) та незвичайних (як то Кромвель, молодий У. Черчілль та ін.) мешканців та відвідувачів замку. Зараз замок належить до компанії The Tussauds Group, тої самої що й Музей воскових фігур на Baker Street у Лондоні. Тому зрозуміло звідки "ростуть ноги", тобто ті воскові фігури :)




Декілька великих зал окремо присвячені зброї, особливо вразили обладунки середньовічних лицарів.




Також докладно представлена "чорна" сторона замківської буденності: кімната для тортур та підземний каземат. От там таки відразу відчуваєш, на чому базуються підвалини сучасної британської демократії.

Замок оточений високою стіною і має 3 башти, з яких відкривається чудовий краєвид.






А ще там є фазанячий сад, де кущі підстрижені у вигляді цих королівських птахів, водяний млин, катапульта та багато інших цікавих речей.





Тут проходять багато фестивалів і навіть лицарські турніри :) Докладно про це можна почитати на офіційному сайті.

Я обійшов усі експозиції за 3-4 години і ще лишалось трохи часу, тому я пішов у місто. Воно звичайно ж має власну велику церкву і також університет (його я не знайшов).




Ось так швидко пролетів цей вихідний. Подорож до Хітроу (мені потрібно було повернути авто) зайняла десь годину і потім я ще 30 хвилин відстояв у пробці між M4 та терміналами 1-3.

Comments

Anonymous said…
Женя,

Повезло вам, что попали на каток :)

Руст.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.