Skip to main content

West England: Eton & Windsor

Минулі вихідні пройшли жваво: у суботу - потрійне день народження - у Лени, Олексія та Рустама.


На неділю був грандіозний план поїхати у Кардіф (Cardiff) - столицю братнього Уельсу (Wales), але не склалось. Тому ми гайнули з Юрчиками у Ітон (Eton). Невелике містечко, що знаходиться на березі Темзи, якраз навпроти Віндзора. Там знаходиться The King's College of Our Lady of Eton beside Windsor або просто Eton College, а ще простіше - приватна школа для хлопчаків. Заснована у 1440 р. Генрі VI. Його закінчили зокрема 18 прем'єр-міністрів Британії. І звичайно ж принци Вільям (William) Гарі (Harry) - до дому недалеко, лише річку перебіг і вже у бабусі на печі :)






Навчання тут самі розумієте яке. Таке, яке можна купити за £25,895 на рік. Оксфорд та Кембридж відпочивають у глибокому нокауті :)




Не знаю, чи знають майбутні канцлери, прем'єр-міністри, нобелівські лауреати та просто нащадки британських аристократів хоч щось про сучасну Україну, але впевнений, що принаймні назва одного міста викарбувалась у їхній пам'яті надовго. Це місто - Севастополь. Суперечку про те, чи є це місто українським чи російським, винесемо за межі даної розповіді. На подвір'ї департаменту географії стоїть гармата, захоплена під час Кримської війни.



Погода видалась сонячна але прохолодна, вдень було десь 5 градусів. Але, не дивлячись на це, туристів було багато. Ми пройшлися центральною вулицею міста (Eton High Street), яка вивела нас прямо до Windsor Bridge. На іншому березі на пагорбі височів красень замок - резиденція правлячої королеви Великобританії Queen Elizabeth II - Windsor Castle.





Власне сам замок я знову не побачив, так як часу лишалось небагато - у малого тески режим. Тому ми прогулялись трохи містом, випили хто кави, хто шоколаду. Потім ще пройшлися набережною, де малий Женька все намагався наздогнати лебедів, качок чи хоча б якось голуба.






Достатньо змерзнувши, ми повернулись до машину і поїхали додому.

Увечері я відігнав Гольф назад у Хітроу. Ось наче й усе. Залишилось якесь дивне відчуття незавершеності, наче щось забув... Дивно.

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.