Skip to main content

Richmond park

Це другий лист за сьогодні. Ні, мене на прорвало :) Просто я весь минулий тиждень боровся за відновлення нормального функціонування мого леп-топа, то ж не було часу й можливості написати.

До парку. Я вже якось згадував про це чудове місце, де наволі живуть цілі стада оленів. Коротенька довідка: заснований близько 1272 р., площа - 2.500 квадратних акрів. Не знаю скільки це буде в кв. км, але якщо глянути на карту, то територія парка приблизно така ж як і аеропорту Heathrow. Якщо цікаво, більше інформації можна почерпнути тут.

Минулого тижня Юрко придбав перше власне авто - красень Volkswagen Golf IV, автомат. Він ніяк не міг натішись новим придбанням :) В неділю рано ми відвезли його сестру - Олю - в Heathrow, потім, трішки поблукавши на рандебаутах, повернулись додому досипати.

Перед цим, у суботу, в останій день перебування Юриної сестри в Лондоні, сім'ї Когунів та Колесніків вирішили проїхатись по справжній Англії. Вони наїздили за один день десь більше ста миль.

Після обіду на сімейній раді (Юра, Лена та Женя, не я :) було прийнато рішення кудись поїхати. Вирішили з'їздити в Richmond та Richmond park. Назву парк отримав від селища, яке зараз перетворилось в елітне предмістя столиці. Тут живуть респетабельні англійці. А колись тут була резиденція чи то королівської родини чи то її оточення. Головна вулиця Richmond знаходиться на пагорбі, а в долині тече Темза. Краєвид дуже гарний, шкода, що не вдалось зробити фото.

З перемінним успіхом ми таки доїхали до парка і допустили одну стратегічну помилку. Малий Женя хотів було закімарити, але батьки його розтурхали й повезли гуляти парком. Він хлопець не промах, гуляти так гуляти. Але потім майже всю дорогу додому співав нам про тяжку долю і недоспані ночі :)

Хоча ми ще встигли на зворотньому шляху трошки проїхатись по Chelsea - це таких район для російської бідноти, яка нема-нема та й купує якийсь футбольний клуб Прем'єр ліги :)

Так от, про парк. Що вам сказати?! Ніяк не второпати, що ці англійці собі думають. Вони їздять по вузеньких вуличках, але мають парки завбільшки Фастова чи Жмеринки. От би Лужкову з Омельченком було де розвернутись :) Вони б там ще одну кільцеву в купі з Троєщиною відгрохкали б.

А так все спокійно, безкрайній простір, гарна англійська дорога по периметру та діагоналі, щоправда швидкість обмежена до 20 миль, тобто велосипедисти можуть навіть обігнати. Об'їзджали ми цей парк на вказаній швидкості десь хвилин 20-25 і це тільки по периметру і лише з 3-х боків :)

Хоча це місце знаходиться досить далеко від Лондону, центр міста можна було побачити з пагорба. Швидкісним потягом до Waterloo десь близько 10-15 хвилин. На півдні парку починається ще один улюблений район "нових російських" - Wimbeldon. Хоч правда мода на теніс в Росії потрохи спадає :) Там все більше в моду входить дзюдо :)

Гарне місце, багато зелені і навкруги корти, поля для гольфу, футбольні поля, поля для регбі і знову для гольфу... :))

Олені там є, багато, дуже багато :)

Усі фотографії тут.

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.