Skip to main content

Подорож до Редінга - 2

Вже майже минуло півроку, як я живу та працюю в Лондоні і майже стільки ж часу минуло від першої подорожі до Редінга. Ще раз коротко чим відоме це місто. Це – британська “Селіконова долина”, там зноходяться британські та європейсткі кампуси найбільших ІТ компаній світу – Oracle, Sun, HP, Microsoft etc.

Саме місто невелике, компактне, не дуже далеко від Лондону (на експресі – 30 хв. до Paddington, стільки ж скільки мені до Oxford Circus :), не далеко від Heathrow (він якраз на півдорозі до Лондону) та звичайно ж Темза. Крім того, усі кампуси розташовані на березі річки. Уявляю який чудовий краєвид відкривається з їхніх робочих кабінетів :)

Ми з Юрчиком, прихопивши фотоапарати, вирішили пройтися вздовж річки до офісу Oracle. Там панувала повні ідилія, 5 величезних будіваль, великі площадки для паркінга, два фонтани і ні душі :) Ми звичайно помітили знак "Приватна власність” (Private property), але все таки пішли далі – нікого ж не було. Захопившись фотографуванням ми навіть не помитили звідки взявся "бобік" служби охорони компанії Oracle. Нас запитали чи маємо ми якесь відношення до компанії або чи є в нас дозвіл на перебування на її території. Ми сказали чесно, що не має і тоді нас попросили стерти всі фото, які ми тут зробили.

Ото ж фоток з кампусу Oracle не буде, зате будуть краєвиди самого міста. До речі, подивитись як виглядає “долина” можна тут. До інших кампусів ми вже не пішли, щоб не повторювати власних помилок :)

Коли ми повертались до міста, нас наздогнав дощик, то ж ми зайшли в місцевий паб. Пристойне місце щоб випити гінеса або кави, але не поїсти. З цим тут проблема. В пабі на стіні висіла карта стародавнього Редінга, чільне місце на якій займало абатство. То ж ми вирішили його розшукати. Це було не складно, але абатство ми не зайшли, вірніше знайшли лише його рештки. Чому і ким воно було зруйновано нас не дуже цікавило, то ж і вам я про це нічого сказати не можу.

Відразу за руїнами абатства знаходиться парк із скульптурою лева в центрі. І далі центральна вулиця міста. Примітно, що найбільший торговий центр Редніга називається "The Oracle". От не знаю чи випадково це чи ні :)

Гарне місто. Про інші згодом.

Решта фотографій.

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.