Skip to main content

І знову Holland Park

Продовжуємо нашу подорож районами Лондона.

Holland Park – це власне парк, район навколо нього та одніменної станція метро чи то “тюбу” :) Розташований він на захід від Kensington, на північ від Chelsea та південь від Notting Hill. “Сусіди у нього” із запитами, а він сам дуже скромний, на скільки це можливо у межах першої зони :)

Декілька слів про “зони”. Весь Great London – все те, що знаходиться у межах моторвею М25 (велике кільце навколо британської столиці), поділено на зони, від 1-шої (Central London) до 6-тої і потім від A до D. Якщо комусь цікаво, то є такий ресурс Transport for London, на якому є майже вся інформація про лондонський транспорт. А карта метро та й саме метро – то тема для окремого листа.

Льоша та Юля Юдічеви живуть в зоні A. Їх район зветься Croxley. Колись це напевно було село, а зараз передмістя великого мегаполісу з усіма наслідками: гілка метро, великі торгові центри та пробки на дорогах у години “пік”. На метро до них добиратись десь хвилин 40 від Baker Street. До того ж там є різні потяги: звичайні, що стають коло кожного сповна, напів-швидкі (semi-faster) та швидкі (faster). Є ще варіант – експрес, який довезе вас до Euston (це майже центр) за 15-20 хвилин. Але за вартість проїзного на 1 рік можна придбати авто, яке до того ж ще буде їздити :)

Повернемось до парку. Виявляється він названий на честь лорда, а не європейської країни, як я спочатку думав. Він (парк) відрізняється від інших лондонських парків і більше схожий на наші – тут багато дерев, алей. Але й тут англійці собі не зрадили :) У цього парка є принаймні 2 родзинки: Kyoto Garden з штучним водоспадом, трояндовими кущами та оранжерея з квітучими клумбами. Причому розташовані вони так, що спокійно можно пройти повз і нічого не помітити :) Така от непоказна, стримана англійська краса :)

Хоч день видався сонячним, було трохи прохолодно як для квітня. Але серед цієї дивовижної краси стало аж якось тепліше :)

Ще одна відмінність Лондоні в тому, що тут можна зустріти дивні скульптури в найнесподіваніших містах. Досить часто це якасть каменюка незрозумілої форми, постать людини в повний ріст або композиція “Циркуль та черепахи”.

А ось мабуть знайома багатьом реклама :)

Вона з'явилася зовсім нещодавно. "Нічну варту" (Night Watch) показували у кінотеатрах минулої осені, а зараз він війшов на DVD.

Ще один маленький ліричний відступ. У минулу суботу я гуляв містом і якось зупинився на перехресті, щоб перейти вулицю. Поряд на світлофорі стояв двоповерховий автобус. Вгадайте з 3-х разів афішу якої російської зірки я на ньому побачив? :) Філіпа Кіркорова з його балетом... Чесно, не брешу і обв'язково її сфотографую. Невже на таке тут теж є попит?

І на останок, усі фото можна подивитись тут.

Comments

Lucy said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Yevhen said…
This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.