Skip to main content

Зольден, Австрія

Цієї зими я відкрив для себе новий вид відпочинку - гірські лижі :) Перший досвід вставання на лижі був у грудні, в Буковелі. Щоб закріпити пройдений матеріал, я "намилив лижі" у Австрію. Тим більше, що туди ж відправилась група товаришів, з якими я так добре покатався в українських Карпатах.



Вся підготовка зайняла менше 3-х годин: квитки на літак, бронювання житла та авто. Потім 40 хвилин по М25 та М23 до аеропорту Гатвік, далі півтори години у небі над Європою, аеропорт Інсбрука. Потім перший (за 15 років) досвід керування автотранспортним засобом з лівостороннім кермом та короткостроковий шок від вузеньких австрійських доріг, гірського серпантину та дива французського автомобіле... навіть язик не повертається назвати його будуванням. Але це окрема історія.



І ось нарешті Зольден. Перша перешкода - мова. Я вивчав німецьку у школі, але словарний запас так і залишився на рівні "Бітте шьон - данке шьон" :) З господарями приватного готелю ми спілкувались мовою жестів. Зате у інших місцях знання англійської цілком вистачало. Індустрія! :))



Декілька слів про сам курорт: 66 трас, сім вершин, найвища з яких Innere Schwarze Schneid, 3370 м над рівнем моря. Засніжені схили - просто рай для фрі-райдерів.



Відмінність від того ж Буковеля у тому, що траси не прорубані у лісі, а просто помічені стовпчиками. Наприклад 13 та 15 траса сходяться на схилі десь у 500 метрів завширшки. Їдь куди хочеш!




Далі буде...

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.