Skip to main content

Made in.. Австрія. Частина 3-тя

... in Switzeland
Які асоціації викликає напис "Зроблено в Швейцарії"? Дорогі годинники? Що ще? Більше нічого на приходить на думку. Але як виявляється в Швейцарії виробляють багато чого. Наприклад сушилки для рук, які зазвичай ставлять у громадських туалетах. Або підьомники на гірськолижних курортах. Це вам не якісь там "котли" присипані діамантами, це - вже важке машинобудування! Але ще більше дивує, що маленька та порівняно небагата країна, така як Австрія, може дозволити купувати собі речі "зроблені у Швейцарії".

... in France
З книжок, фільмів та власного, поки що небагатого, досвіду знаю, що у Франції виробляють найкраще вино, колоритні фільми та стильних дівчат :) Щодо авто, то тут у них щось не склалось. Я накрутив близько 300 км гірськими дорогами Австрії на новому Renault Scenic. Загальні враження? Всередині відчуваєш як у кабіні сучасної вантажів: все начебто є, але якось грубувато. Не уявляю, хто може отримувати задоволення від керування такою помилкою автомобілебудування.


Над головою відчувається простір, зате ноги зачіплюються одна за одну, коли потрібно загальмувати чи перемкнути передачу. Панель приборів зроблена у вигляді рідкокристалічного монітору. В день, коли їдеш проти сонця, взагалі не видно яка швидкість. Світло вмикається автоматично, коли на вулиці сутеніє, але це мало що змінює, тому що кондиціонер гудить як пральна машина у режимі віджиму. Б-р-р-р!


А що за диво ключ запалення?! Просто кусок пластмаси завбільшки 2-х кредитних карток. Чому було його не зробити формату А4? Зручно як було б: кинув у папку/портфель/чемодан тощо.


Але є ще одна, найголовніша, причина, чому не потрібно ніколи, ні за які гроші купувати Renault Scenic. Як каже Джеремі Кларксон (Jeremy Clarkson) з Top Gear: "It's rubbish!!"



... in Germany
Важко передати полегшення та радість, коли після халабуди на колесах, відчуваєш абсолютну владу над слухняним табуном у 140 коней під капотом, руки звично лежать на шкіряному кермі та CD грає "Я їду додому" Океану Ельзи.

Ото ж бо, як кажуть "руки, ноги.. Главное - хвост!" Тобто made in Germany! :)

Comments

Rustam Sydykov said…
Привет, Женя!

Нееее, ты "далеко пойдешь" :))) По курортам шастаешь, Рено, понимаешь, ему не нравится. У вас "замашки" настоящего буржуа ;)))

Руст.
Yevhen said…
Руст,
Я ж покурортам шастаю не по доброй воле, а по принуждению. Была бы возможность, работал бы как все нормальный люди.
Rustam Sydykov said…
Женя,

Куда девок дел!!!??? Киру и Вайнону!? ;))

Руст.
Yevhen said…
Нема. Закінчились вже.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.