Skip to main content

Нотатки авіатуриста

Останнім часом я подорожував в основному British Airways (в Україну) та German Wings (в Німеччину).

Нещодавно спробував нового бюджетного перевізника - WizzAir. Квитки там звичайно дешевші, але надійність та якість залишають сподіватися на краще. Час відльоту переносили два рази, зворотній рейс скасували й довелося прикласти зусиль, щоб вчасно вилетіти з Києва.

Можливо я помиляюся й все це - неприємні ознаки усіх бюджетних перевізників.

Коли я перевіряв усі можливі опції серед прямих рейсів з Лондону до Києва й назад, знайшов цікаву річ. На сайті FareCompare рейс WizzAir не знайшовся, але на додачу до двох звичних - ВА та МАУ, там був ще один рейс до Лондон Хітроу, який здійснюється компанією BMI.

Тільки-но перевірив, виявляється German Wings теж вже літає до Києва із Стенстеду (на північ від Лондону). Якщо купляти квиток на місяць вперед, то він обійдеться в 70 фунтів.

BA та МАУ теж знизили ціни більше ніж на 30%. І це тільки початок. Є ще такі компанії як EasyJet, RaynAir та інші.

PS
Щодо мене, то наступного разу я полечу або BA або МАУ. Вони не бюджетні, тому більш надійні і літають із зручніших аеропортів - Хітроу та Гатвік, відповідно.

Comments

Unknown said…
Минулого квітня летів лоукостером Central wings з КРакова до Амстердама та назад. Ті самі проблеми. Тому, думаю, це характерно для усіх лоукостерів. В принципі, кожному своє. КОму всерівно 100-150 баксів різниці в ціні, то звичайно краще вибирати нормальні авіалінії. КОму впирається дуже суттєво в гроші - лоукостери всерівно найкращий варіант. Наземним транспортом і дорожче, і двоше.
Yevhen said…
Так, у кожного свої пріоритети. В цілому, це добре, тому більше варіантів та інші компанії змушені знизити ціни. Коли WizzAir тільки починав літати у Київ, літаки BA були напівпорожнім.
Unknown said…
93% всех авиокомпаний мира входят в организацию IATA (www.iata.org), членство в которой обязывает авиакомпании выполнять определенне правила (соответствовать стандартам). Если например Авиакомпания опубликовала рейс и не продала ни одного билета, то этот рейс должен лететь даже пустой - BA приходилось не раз гонять пустые самолеты. Так-же вся сеть турагенств продают только билеты авиакомпаний IATA. Сюда входят Aeroflot, British Airways, Ukrainian Airlines и др.. Wizzair, Easyjet и Ryanair к сожалению не входят, т.к. членство в IATA стоит дорого и выполнять его дорого, т.к. за невыполнение обещаний компанию лишают лицензии. Отсюда вывод - ни под какие общие правила эти авиалинии не попадают и ведут себя как хотят. Не хотите мучиться - покупайте билеты авиакомпаний IATA.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.