Skip to main content

Мюнхен, частина I

Ще один світанок у горах. Та ще й який! Щоб там не казали, але Альпи - це найкращі гори Європи.


У мене було дві причини щоб відвідати Мюнхен: пивний фестиваль Oktoberfest, штаб-квартира компанії яка крім усього іншого випускає найкращу автомобільну рекламу (на мою суб'єктивну думку). Ні, 3 причини - Мюнхен ще є столицею Баварії.

Мюнхен (Munich)
Був чудовий недільний ранок. Місто ще спало, на вулицях було порожньо. Але не надовго. Це було 4-е листопада - останній день Октоберфесту. Я відразу поїхав до BMW Tower, але припаркуватися там не вийшло й я повернувся до центру, де планував провести всю першу половину дня.



План був такий: пройтися історичним центром, зайти на пивний фестиваль, десь перекусити й потім вирушити до сусіднього Штудгарту. Ну не зовсім сусіднього, десь 200 км.




Старе місто дуже гарне. Можливо у сучасних німців й не вистачає візуальної естетики, але зберігати старовинне вони вміють не гірше ніж ті ж британці.




У Мюнхені є річка невеличка.




По всьому місту розклеєна реклама з двома красунями. Що саме вони рекламують я не зрозумів, але то й не важливо.



Біля Maximilianeum (баварського парламенту) зустрів екскурсія на самокатах. Десяток пенсіонерів з'явилися нізвідки, постояли на розі декілька хвилин й злиняли у парк. Як точно називається веломашина, не знаю. Я бачив одного дивака в Лондоні, а ще колись на такій самі штуці розсікав Ф. Кіркоров.


Франція, частина I
Франція, частина II
Франція, частина III
Італія, частина I
Італія, частина II
Хорватія, частина I
Хорватія, частина II
Хорватія, частина III
Хорватія, частина IV
Відень, Австрія

Comments

Dmitry said…
Самокаты называются Segway
До Киева тоже эта мода докатилась, как минимум одна экскурсионная фирма предлагает экскурсии на Сигвеях (штук 10-15 их взяли). Дорогая правда игрушка :)

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.