Skip to main content

Хорватія, частина II

Яхтинг
Значна частина Хорватія виходить до Адріатичного моря. До того ж біля узбережжя знаходиться архіпелаг із островів різної величини. Вздовж берега знаходиться багато міст й містечок, майже в кожному з них є маріна - стоянка яхт.



Наша маріна - Далмація - найбільша у Хорватії, розташована недалеко від Задару, у містечку з майже японською назвою Сукошан (Sukosan). Там стоять більше 1200 яхт та катерів. Всі вони здаються в оренду через чартерні компанії, які розташовані прямісінько коло пірсів.



Наша поїздка була організована київською компанію Blue Bay Yachting. Наша команда складалася із 6 чоловік:

Влад


Сергій


Валентин


та Олега, Віталіка, мене та нашого шкіпера - Богдана.



Власне це була не розважальна прогулянка, а курс з підготовки до здачі екзамену на посвідчення водія яхти. Так, після 5-ти денного курсу можна здати екзамен й отримати "корочку". Після цього ви можете самостійно орендувати яхту. І не тільки у Хорватії! :)



Курс складався як з теоретичних занять: вивчення основ навігації, карти, сигналізація; так і практичних занять: основи управління яхтою, вітрила, швартовка та багато ін. Наш шкіпер Богдан, поляк за національністю, який мешкає у Києві, займається цим уже 15 років. Він об'їздив півсвіту й крім чудового наставника виявився ще й цікавим співрозмовником.



Так от Віталік зустрів мене на біля пірсу о дев'ятій годині ранку. Наша яхта мала бути готова не раніше 2-ї години дня. Часу було вдосталь, щоб з'їздити у Задар й заодно запастися харчами.




План на подорож був дойти до Дубровника. Забігаючи наперід, скажу що до кінцевої мети ми так і не дійшли, хоча й могли.




Далі буде :)

Франція, частина I
Франція, частина II
Франція, частина III
Італія, частина I
Італія, частина II
Хорватія, частина I

Comments

Rustam Sydykov said…
Привет, Женя.

Блин, я уже завидую безработным :) Давай на работу выходи! :))))\

Руст.
Yevhen said…
Руст,
Скажу тобі відверто - заздрити немає чому.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.