Skip to main content

Хорватія, частина IV

Після Корчули ми пішли до Шібеніка. Пам'ятаю так мене називали батьки, коли я був малий й творив якусь шкоду :)

Шібенік (Sibenik)
Так от Шібеник - це невелике місто, яке знаходиться у гирла річки Крка (Krka). Вхід до протоки, яка відділяє, затоку від моря, колись охороняла фортеця, яка збудована просто на воді як Венеція.

В протоці знаходиться закинута військова частина. Ми використали причал для вивчення різних маневрів на кшалт "паркування заднім ходом в марині" та ін.




Ми пристали прямо до набережної, яка якщо й не є центральною вулицею міста, то точно є такою в старій його частині.




Старе місто збудоване на схилі пагорба, на вершині якого знаходиться ще одна фортеця, яка охороняла гирло ріки. Вузенькі вулички, старий цвинтар, середньовічний собор - така собі міні Італія з великим плюсом - відсутністю натовпу туристів.





Скрадін (Skradin)
Недалеко від Шібеніка є водоспади. Щоб дістатися туди потрібно було піднятися уверх по річці й перетнути Прокляте озеро (Prokljansko Jezero). Від містечка Скрадін до водоспадів ходить річковий трамвай, також нам сказали, що можна орендувати велосипеди. Але з веліками не склалося. Тамтешній сервіс розрахований на німецькомовних туристів (ми запитували англійською, а нам відповідали німецькою) й нам веломашин не дісталось.


На цій штуковині - є український прапор.



Водоспади виявилися звичайними наскільки вони можуть такими бути :)




Після водоспадів ми взяли курс на Сукошан. Зайшли в марину десь після опівночі.




У п'ятницю була паршива погода й команда здавала екзамен. Приймали його справжні капітани. Результат вражаючий - 5-ть з 5-ти здали! :)

Наступного ранку, у суботу, прийшов час прощатися. Хлопці лишилися чекати свій автобус на Київ, а я погнав на північний схід - до Відню.

Франція, частина I
Франція, частина II
Франція, частина III
Італія, частина I
Італія, частина II
Хорватія, частина I
Хорватія, частина II
Хорватія, частина III

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.