Skip to main content

Хорватія, частина III

Як я вже писав у нашої компанії були амбіційні плани дійти від Сукошана до Дубровника й назад за 6 днів. А це без малого 400 км в один бік. По дорозі ми зупинялися в маринах або просто швартувалися до набережних у спеціально відведених місцях.

Задар (Zadar)
У вечері першого дня ми пішли до Задару послухати "орган", яким грає прибій, та побачити сонячну систему, зроблену із сонячних батарей, яка заряджається вдень й світить вночі.




Історія міста налічує більше 2 тис. років. Свого часу він належав до Венеціанської республіки, Римської та Візантійської імперій.




В 90-х роках минулого століття Хорватія воювала з Сербією за свою незалежність. На багатьох будинках лишилися сліди від куль або сліди недавніх косметичних ремонтів.

Корчула (Korcula)
На третій день ми дійшли до Корчули. До Дубровника лишалося близько 100 км, але часу вже не було. Вирішили прогулятися містом й потім повертатися назад. По дорозі до Корчули ми заходили в Рогожніцю (Rogoznica) та Хварт (Hvar). Обидва міста гарні й цілком заслуговуються на детальне вивчення.




Корчула - це місто-фортеця, розташоване на південному краї однойменного острову. Ще існує легенда, що саме тут народився відомий мандрівник Марко Поло. Хорвати, звісно, всіляко експлуатують цю легенду. Ось наприклад паром, який носить його ім'я.




Там навіть є музей відомого мандрівника. Також наш шкіпер - Богдан - розказав історію, що коли Білл Гейтс приїздив у Корчулу, то він теж через своїх помічників шукав цей музей. Можливо це й не зовсім правда, але Гейтс був у Корчулі, так само як Джон Малкович, Шумахер та ін.




Це й не дивно. Там завжди вистачає високоповажних гостей. Коли ми стояли в марині, там був пришвартована моторна яхта. Й не просто яхта, а просто красуня! Називалася вона Титан (Titan) з портом приписки Делавере (Delaware), що в Америці. Коли вони відходили, якийсь статний чоловік похилого віку з золотим "котлом" на руці чистою російською прикрикував на швартувальника-поляка.







А ввечері, коли ми залишали Корчулу, нас обігнала інша красуня. Називалася вона Queen K й ходить під британським прапором. Яхта входить в сотню найбільших у світі й належить Олегові Дерипасці.


А ось оце наша супер-яхта :)


Франція, частина I
Франція, частина II
Франція, частина III
Італія, частина I
Італія, частина II
Хорватія, частина I
Хорватія, частина II

Comments

Unknown said…
Delaware - штат, в якому зареєстровано 80% американських корпорацій. А в руках американських корпорацій знаходиться більшість світових активів. Тому й не дивно що там такі яхти. Тільки дивно що власник російською говорив. Хоча і це не дивно.
Anonymous said…
Юджин, блин, я каждую фотку в твоем блоге с пристрастием рассматриваю, прусь. А где толпы поклонников и поклонниц при таком качественном материале? Тебе не кажется, что надо сменить блог-хостинг на ЖЖ? Ну или хотя бы организовать ретрансляцию на туда.

Давай, взойди новая звезда блоггинга. Поддержи мечты начинающих джава программеров. А то, чесслово, неприятно смотреть на сиротливые комментарии к хорошим фоторепортажам.
Yevhen said…
Димыч, я консерватор :) И как-то привык уже ко всему Google-овскому. Транслировать было бы неплохо, но готового решения не нашел, а тратить время чтобы сделать самому пока не хочу.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.