Skip to main content

Модернова конспірологія

Ще буквально декілька думок дилетанта щодо ситуації на фінансових ринках. Коли я писав що останнє падіння викликане діями євробюрократів, то я скоріше за все помилявся.

По-перше, об'єктивних прични для такого різкого обвалу не було. Навпаки - усі чекали позитивно тренду після підвищення кредитного потолка у США. Не було й причин для стабільного зростання ринків на протязі останіх місяців, але то вже тема для іншої розмови.

Як написав в своїй колонці Міхаіл Хазін, таке падіння було на руку саме ФРС (Federal Reserve System). Наступного тижня буде чергове засідання Комісії по відкритим ринкам й товариш Бен Бернанке (Ben Bernanke) скоріше за все буде наполягати на відкритті нової програми імісії (QE3 - Quantitative easing) або якщо простими словами - запустити друкарський станок.

Переконати конгресменів буде не просто, але ніщо так не діє на будь-яких бюрократів як страх перед новою хвилею кризи. Тому цілком логічно можна припустити, що падіння ринків викликане не без "підказки" ФРС. Не потрібно забувати що усі без виключення інвестиційні банки Америка зобовязані державним вливанням саме дякуючи наполегливості ФРС та особисто товариша Бернанке. До того ж для них це була ще одна чудова нагода заробити на "лузерах", граючи проти сподівання експертів.

Аж сьогодні вранці (у суботу!) "паршива вівця" - рейтингове агенство S&P, одне з трьох ведучих агенств - понизило кредитний рейтинг США. Товариш Бернанке відреагував миттєво, заявивши що така оцінка не вплине на фінансову ситуацію в країні. Одна справа "скорегувати" тренд у потрібному напрямку, а зовсім інша - поставити чорну пляму на імідж Обами - реформатора. Така швидка реакція не що інше як ще одне підтвердження що падіння ринків було "запланованим". Його ж, Бернанке, не було чути з середи по п'ятницю.

Довіра до оцінок рейтингових агенств - це теж дуже цікава тема. Хлопці вправно зароблять гроші, продаючи гарні рейтинги наліво й направо. Цікаво чого це цього разу вони поперли про течії?

Й на останок ще одна думка, яку вже зустрічав декілька разів. Адміністрації Обами потрібні позитивні результати будь якою ціною, щоб переобратися на новий термін, тому грошей буде стільки скільки потрібно, ринки скоро відновляться й усе у них буде "в шоколаді". А після виборів, як то кажуть, "хоть потоп".

Comments

Rustam Sydykov said…
Привет, Женя.

Что-то мне не верится, что ФРС надо было "раскачивать" рынки. Им бы сейчас добиться стабилизации этого дела, а не обруживать всё и вся. Я просто не вижу связи между падением рынков и возможностью "запустить печатный станок". Хотя инфляция оооочень помогла бы Штатам. Вообще черт-знает-что твориться. Я тоже ожидал "поднятия" рынков: технического дефолта Штатов не допустили, с Грецией разобрались... и тут на тебе.

Руст.

Руст.
Yevhen said…
Ну почему же нет? Связь очень простая. Эмиссию делались всегда что бы поддержать финансовую систему. А если все стабилизировалось, то зачем дополнительные деньги? А что до таких коррекций, то только в этом году их було как минимум 2. Не такие глубокие, правда.

Если тебе сильно интересно чем они были вызнаны, можешь проверить по новостям.

Ну и конечно сработал эффект паники, который тоже не дооценили.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.