Skip to main content

London Zoo

У неділю з самого ранку ми гуртом (Лена, Юра, Женя (м) та я) подались у лондонський зоопарк, який знаходиться у The Regent’s Park. Він є одним з найкрасивіших парків британської столиці і розташований у фешенебельному районі, поряд з відомою Baker Street.


Що відразу кидається в око, так це невелика кількість тварин. І хоча зоопарк не такий вже й малий. За розмірами напевно як київський. Для порівняння на мапі Лондона він займає лише невеличкий шматочок на півночі The Regent’s Park :) Зовні більше схожий на миколаївський епохи раннього занепаду застою :)

Ми не побачили слона, його там просто не має, лише два тигри, лев та 2 левиці. З великих хижаків – це все.


Зате там були два коники невідомої породи, схожі на зебру, але з, напевно, собачою головою. Безліч птахів, трохи маленьких мавпочок, які були не в клітці, а у відкритому вольєрі, невеличка групка прихильників Лінуса Торвальдса – пінгвінів :)


А також мурахоїд, гієни, два красеня жирафа, декілька різновидів свиней та звичайнісінькі корови. На табличці так і було написано – Cow :)


Ще ми відвідали два павільйони – з рептиліями та рибками. У останньому запам'ятались рибини на вигляд як звичайні карасі але велетенських розмірів, вагою мабуть кілограмів 10 :)


Біля деяких вольєрів були волонтери, які слідкували за порядком. Ми зустріли їх біля мавпочок та тигрів. Все розташовано компактно, і досить чисто. Хоча звичайно специфічних запах де-не-де пробивається назовні.

Відвідини зоопарку наштовхнули на думку (і не мене одного), що з педагогічної точки зору така установа не повинна демонструвати усе розмаїття фауни планети Земля, а елементарно привчати любити природу. Головне – не показати якомога більше тварин, я дати зрозуміти дітлахам, що звірі теж заслуговують на повагу та гарне ставлення.




Наприклад, я був здивованих шикарним вольєром з видом на канал для гієн. Вони явно на таке не заслуговують :) Нехай там леви чи тигри, а то найпротивніші з хижаків.


І як будь-яке туристичне місце у Лондоні, у зоопарку є достатньо місця, щоб перепочити – кафе, скверики та дитячі майданчики. Також будуються нові вольєри: один для горил.


І на останок про те, скільки коштує така задоволення. 14.50 британських фунтів стерлінгів. Чесно скажу розвага не з дешевих. Але ці гроші варті того, щоб там побувати хоча б один раз. Це ще раз засвідчили черги за квитками перед входом до London Zoo, коли ми вже закінчували нашу прогулянку.

Усі фото.

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.