Skip to main content

Match Point та Moonstruck

Намагаюсь дивитись фільми англійською якомога більше. Минулого тижня вдалось переглянути лише два. Перший – Match Point – замовив сам, мені його порадила Аня, інший взяв у Юри з Леною.

Match Point – англійське кіно, про Лондон, з англійськими акторами (окрім хоча що Скарлетт Йохансон), зняте Вуді Алленом... Мені сподобалось. Мені подобаються майже усі фільми, в яких присутній Лондон :) До того ж там справжня англійська у виконанні “posh” people, а не whatsupman, whatyougonnado... :)

Я подивився його за два вечори. Так от у першій частині там був такий епізод, коли головний герой вночі гортає книги Достоєвського, наче готується до екзамену. Виявилось, потім він мав розмову з татом своєї дівчини. Він, тато, має невеличкий бізнес у самому Огірку (такий прикольний хмарочос у центрі City, я весь час називав його про себе “яйцем”), маєток у селі та багато чого іншого. Так от, якось мені дивним здалось, чому саме Достоєвський, а не Толстой наприклад? І чому власне російський письменник, а не німецький філософ? Розгадка цього віднайшлася у другій половині фільма. Пам'ятаєте, що казав Антон Павлович Чехов про рушницю на стіні, яка неодмінно має вистрілити в останньому акті? :) Так вона вистрілила як в прямому так і в переносному сенсі.

Загалом фільм сподобався, хоча головний герой виглядав якось дивно, ну ду-у-у-у-же повільно все у нього виходить і погляд якийсь затуманений, чи що.

Інший – Moonstruck (Влада Луни) - фільм про італійську сім'ю в Нью-Йорку. Ух, що там витворяє Шер! :) Це просто треба бачити :) Справжнє кіно для романтиків: з місяцем (луною), оперою, ворожнечею двох братів та усім іншим неподобством. А Шер – ну просто супер! Стільки іронії, самоіронії + чудове почуття гумору та справжній італійський (чи вірменський :) темперамент!

Фільм старий, Шер там ще молода і у своїй природній красі! Також там багато й інших цікавих героїв: ще зовсім молодий та веселий Ніколас Кейдж, батьки героїні Шер та їхні родичі, а також дід, якому мабуть років 80 уже. Особливо запам'ятався момент, де він, вигулюючи своїх собак, ногою відкриває хвіртку в парк, на якій висить попередження, що вигулювати собак у парку заборонено :)

Коли “гуглив” в інтернеті, випадково знайшов свіжий погляд на Лондон очима ізраїльської туристки. Можливо комусь буде цікаво. Це про інший Лондон: Лондон-мрію, Лондон-вітрину, Лондон-листівку :)

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.