Skip to main content

Cheltenham and Castle Combe

Погода у неділю була як на замовлення – сонячно й тепло. Зранку традиційний спортзал, потім сніданок туриста і знову на моторвей. На цей раз на північний захід. Моторвей починається майже за рогом, тому відчути радість стояння у пробці мені цього разу не вдалось :)

Першою моєю зупинкою має стати містечко Cheltenham, що знаходиться між Oxford та Birmingham. До студмістечка долетив майже не помітно, а потім почалося! Є тут така особливість: якщо ви бачити на мапі Британії важливу автостраду, то не радійте передчасно. Ні, поткриття там буде чудове і про обмеження швидкості не потрібно хвилюватись. Але цілком можливо, що транспортна “артерія” може виявитись звичанісінькою дорогою з однієї вузенької полоси у кожному напрямку. Ось і їхали ми 20 миль із середньою швидкість в 30 миль на годину за фурою, аж поки її водію не приспічило і він не зупинився на одному із сервісів.

Челтенхем – невеличке місто, щось на зразок провінційної Вінниці чи Житомира. Має власний університет, більш ніж упевнений що й свій собор теж (за браком часу я його не знайшов).







Сподобався центр, одна з головних вулиць нагадує центральну алею парка. Там же знаходиться скульптара Мінотавра і здажться Зайця :)


Продовженню ознайомлення з місцевими визначними місціми завадив дощ. Тому я попрямував моторвеєм М5 на південь.

Два тижні тому я вже побував у місті Bath, а тепер ТомТом веде мене до середньовічного селища Castle Combe. Це місце знаходиться на пагорбах Costwold в Глостерширі (Gloucestershire). Це влесне ціла низка невеличких хуторів, які зберегли свій первинний вигляд. Це не музей, а одна з найдорожчих нерухомостей в Англії :)



Селище Castle Combe знаходиться в долині та на прилеглих пагорбах. З усіх боків воно оточене густим лісом. При наближенні до центру селища зустрічаються поодинокі будинки на узбіччі.





Ага, ледь не забув. Прокатні фірми використовують лише нові авто, віком до 2 років. У Астри на спідометрі було лише 3.5 тисячі миль. Останні 500 - то мій посильний внесок :)

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.