Skip to main content

Фільмоскоп: The Hurt Locker, Take the lead, Mary and Max

Повелитель бурь (The Hurt Locker)
Фільм Катрін Бігелоу (Kathryn Bigelow) про війну в Іраці. Вірніше про партизанську війну. Фільм отримав 7 Оскарів й обійшов головного конкурента - "Аватар" (Avatar) Девіда Кемеруна. Головний герой у виконанні Джеремі Реннер (Jeremy Renner) - розмінувальник, для якого життя - це постійний ризик на межі життя й смерті. Зовсім недавно дивився інший фільм за його участью - Місто злодіїв (The Town), де він зіграв абсолютно притилежного персонажа - вуркагана з предмісття Бостону.

У фільмі "Повелитель бурь" не має ні спецефектів, ні супер зірок першої величини, але фільм від цього тільки виграв. Подивився із задоволенням, а на деяких моментах умикав паузу щоб перевести подих, настільки добре передана атмосфера у фільмі.

Рецензія Екслера.
Оцінка: Дуже добре! (5)



Take the lead
Фільм-казка про те як професійний танцюрист (Антоніо Бандерас, актор а не поп-група :) за допомогою танців-шманців перевиховує купку важких підлітків. Заявлено, що фільм базується на реальних подіях. Дія відбувається у Нью-Йорку - єдиному місці землі, де такі речі можливі. Антоніо та Альфре Вудард (Alfre Woodard) - сувора але справедлива директор школи там відриваються по повній.

Оцінка: Середненько (3+)


Mary and Max
Зовсім недитячий мультик, напевно так можна охарактеризувати цей фільм. До то ж він, на відміну від інших сучасних мультиків, не мальований, а чи то іграшковий чи то пластилиновий. Розповідає про відносини двох зовсім різних людей: дівчинки з Автсралійського містечка та літнього чоловіка з багатьма серйьозними фобіями з брудного та депресивного міста Нью-Йорк.
Коли починаєш дивитися фільм, то підступно виникає якесь невиразне відчуття дисонансу - вже дуже типові головні герої. Але поступово це поверхневе відчуття відходить й фільм захоплює повністью.
Закінчення таке ж нетипове для сучасного мейнстрімового кіно. Класно, мені сподобалося. Чимось дуже схоже на Амелі за атмосферою, хоча це зовсім різні за стилем та змістом картини.

Оцінка: Добре (4)

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.