Skip to main content

"Багатий тато, бідний тато" (Rich Dad, Poor Dad)

Цього тижня це вже друга книга про бізнес, точніше про гроші. А ще точніше про те як заставити гроші працювати на вас, радше ніж вам працювати за гроші. Чесно кажучи, я трохи розчарований. Навколо "Багатий тато, бідний тато" (Rich Dad, Poor Dad) Роберта Кіосакі (Robert Kiyosaki) було стільки шуму.

Що не сподобалося. Книга дуже затягнута. 130 сторінок про 2-3 цілком слушні ідеї та декілька прикладів із власної ділової біографії - це якось забагато. Щодо змісту, то книга про-американська: гроші й працювати. При чому працювати за ради грошей щоб там автор не проповідував. На початку майже в кожному речені зустрічається слово "гроші", після 10-ї сторінки це вже почало трохи доставати. Далі, головна ідея повторюється знову й знову. Напевно задум був щоб ті нехитрі ідеї викарбувалися у підсвідомості. Не люблю коли до мене ставляються як до ідіота, який не ладний запамятаю прості речі з першого разу, тому ефект був протилежний оцікуваному. Свого часу я "не подолав" Біблію з тої ж причини. Але якщо з "Книгою книги" можна зробити знижку на її походження, вік та вузьку спеціалазіцію, то у випадку з "Багатим татом ..." це якось не проходить.

Ніяких відкриттів я там не знайшов. Принцип "купуй дешевше, продавай дорожче" (buy low, sale high) відомий усім й давно. До того ж це єдин працюючий закон фондового ринку. Ніяк інакше збагатіти на біржових спекуляціях неможливо.

Тепер про те що сподобалося. Книга вийшла 10 років тому й напевно багатьом людям вікрила очі на деякі речі. Крім того там таки є раціональне зерно та, як я вже згадував, декілька цікавих прикладів із життя.

У підсумку. Книга Роберта Кіосакі (Robert Kiyosaki) мені сподобалася значно менше ніж розповідь про перепитії Євгенія Чічваркіна.

Хто цікавиться цією тематикою можу порадити щоденник Олега Тінькова. Доречі, у нього теж є книга, тільки зараз побачив.

Comments

Dmitry said…
Что-то меня Тиньков немного раздражает своими передачами "Бизнес Секреты". Как бы гости интересные, гости интересно рассказывают, но вот сам Тиньков иногда там просто по хамски ведет и оба ведущих абсолютно неподготовленные к разговору - сидят и пытаются высосать вопросы из пальца.

Вот только что глянул выпуск с Федором Овчинниковым - интересных моментов буквально на 5 минут разговора. Ну что за разговоры: "Девушка есть?", "Тебя узнают в городе?", "Аэропорт есть в Сыктывкаре?", "За кого народ будет голосовать?"... брррррр
Yevhen said…
Дима,
Это и есть неприкрытая правда жизни. Многие богатые люди не обременяли себя излишним образованием и благородными манерами. У них не было времени, они зарабатывали деньги :)

Я его тоже не люблю, но его рассказ про собственные успехи и поражения в бизнесе могут полезными. Он варил пиво, владел ресторанами, сетью магазинов техники. Сейчас у него свой банк.

Мне очень понравилась история про пельменную компанию "Машенька", которая началась с пустого холодильника и закончилась продажей Роману Абрамовичу, который уже наверное был на волне романтических отношений с Машей Жуковой :)
Rustam Sydykov said…
Привет, Женя.

Кийосаки написал свою книгу давно, содержимое могло немного устареть, но идеи - до сих пор актуальны. Разве что коммунизм настанет :) В любом случае, о чем говорить в книге, написаной о зарабатывании денег!? Только о деньгах :)
Это как с Карнеги - не все с ним соглашаются, не все принимают - но если прочитать его, можно получить новый взгляд на вещи, что уже неплохо.

Руст.
Yevhen said…
Привет, Руст!

Неужели ты до прочтения книги не знал что чтобы быть богатым надо больше зарабатывать и меньше тратить? Или покупать дешево, продавать дорого?

Я же написал, что там есть немного интересных вещей, но их можно было запросто уложить в журнальную статью.
daru said…
Это для тебя всё так очевидно, потому что ты образованный молодой человек с либеральными, космополитическими взглядами и хорошим образованием. А книга писана для тех, для кого это всё совсем не очевидно. Им нужно всё это доказывать и повторять помногу раз, чтобы отложилось в голове.
Dmitry said…
Ну даже если посмотреть эти передачи с Тиньковым, то почему-то другие бизнесмены намного превосходят этого Тинькова в общении. Понравились: Евгений Каценельсон, Олег Бойко, ну Тема (само собой), очень понравилось с Максимом Кашириным. То есть, все таки, бизнес не противоречит образованности и хорошим манерам.

А вот если посмотреть интервью с Бренсаном, то это вообще противоположность. А, когда на 20м 05с этот напарник тинькова вообще отвернулся от Бренсона в то время, когда он отвечал не его же заданный вопрос, мне как-то стыдно стало за них :)
Yevhen said…
Они вроде как друзья с Бренсоном. Когда-то видел видео где Тиньков с дочкой были у Ричарда на острове. Хотя может быть что Бренсон его другом совсем и не считает.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.