Skip to main content

Італія, частина I

Дорога від Монако до італійської Генуї нагадувала нескінченну череду тунелів та акведуків. Обмеження швидкості - 110 км (70 миль), дві смуги, одна з яких забита фурами, а по інші літають місцеві "шумахери". При чому дорога то постійно піднімається вгору, то опускається до низу декілька кілометрів. Якщо додати, що все це відбувалося у ночі й у мене було кермо з "неправильного" боку, то та подорож була справжнім випробуванням :)

Вздовж дороги, коли вона не проходила всередині гори, було видно містечка у підніжжя гір, коло моря. Саму Геную я теж бачив з висока, автострада буквально висить над містом. Ще декілька десятків кілометрів і дорога, перетнувши хребет, вийшла на рівнину. Як раз почало сходити сонце. Третій світанок я зустрів серед італійських гір :)

Піза
Як можна було бути в Тоскані і не побувати в Пізі? :) Не можна було. Піза, принаймні, старе місто - справді старе. Ніщо не видає того факту, що на дворі 21 сторіччя. Так само місто виглядало напевно й 100, й 200 років тому.



Парковки - напівстихійні, на який паркувальниками працюють діти Африки, які додатково підробляють продажем сувенірів. На парковці автомат, який приймає лише монети. Де можна їх взяти серед старовинного міста я не уявляю. Але виявилося, що буквально через 500 м є величезна, обладнана парковка. Я як законослухняний автомобіліст пішов до автомату, щоб заплатити. Виявилося, що стоянка тут безкоштовна. Це мені пояснила привітна італійка, енергійно розмахуючи руками.



Сама вежа виявилась не такою вже й високою, але перекособочило її справді не по-дитячому.





А ця штуковина схожа на бібліотеку у Оксфорді.


Місто характерне своєю середньовічною архітектурою. Майже усі будинки пофарбовані у відтінки жовтого та коричневого.






Пам'ятник Леопольду


Найпопулярніший вид пересування - моторолери.



Франція, частина I
Франція, частина II
Франція, частина III

Comments

Rustam Sydykov said…
Привет, Женя!

А башня была открыта для туристов?

Руст.
Yevhen said…
Була. Навіть на фотографії видно людей на самій верхній площадці, коло прапора.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.