Skip to main content

Італія, частина II

Субота, за вікном ллє дощ, саме час згадати майже літню спекоту Італії.

В Пізі я застряг на 4 години, хоча планував на 2. Далі особливих планів не було. До хорватського Задару було годин 5-6 ходу, а попереду була ще майже доба. Спочатку я думав рванути на північ - у Верону або на південь - у Флоренцію. Але оскільки затримався у Пізі, то вирішив відвідати Венецію, яка до того ж по дорозі.

Венеція (Venice)
Від парковки до центрального острова ходить морський трамвай - катер. По дорозі ми зупинялися на декількох менших островах, які нагадували звичайні райони з тією лише різницею, що пенсіонери не грають у "козла" (як у нас) або у болс (як у Франції), а просто рибалять, сидячи на зручних й м'яких стільцях.




Венеція - унікальне місце. За архітектурою, розташуванням, історією. А ще вона унікальна за щільністю туристів на 1 квадратний метр. Ще здивувало те, що там не має вказівників та стендів із мапою.




Моєю головною метою була площа Piazza San Marco. Буз карти на це пішло близько 3-х (!) годин. При цьому я двічі проходив в декількох метрів від неї. Зате сходив майже всю Венецію.



Назад вирішив повертатися пішки й заблудився. Почало смеркатися й довелося діставати iPhone, вмикати дайта роумінг й завантажувати Google Maps.




Подорожі загадковими околицями міста дали мені змогу побачити справжніх мешканців. Це переважно респектабельні бізнесмени та бізнес-леді, а також поважні пенсіонери та пенсіонерки.



Чарівне місце :)



Франція, частина I
Франція, частина II
Франція, частина III
Італія, частина I

Comments

daru said…
Ну ти даєш! Там на вокзалі роздають карти, абсолютно безкоштовно. Думаю, що і не тільки на вокзалі, а у будь-якому турбюро також. Промахнутися мимо центральної площі - це треба вміти, ага. :)

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.