Skip to main content

Франція, частина II

Монпельє (Montpellier)
Це місто з таким незвичною назвою було першим у списку на другий день подорожі. Світанок я зустрів серед гір на під'їздах до міста. На трасі стояв знак "Барселона - 4 години", відразу захотілося зганяти ще й туди. Саме так я планував з самого початку, ще коли подорож на південь була окремою пригодою.

Монпельє мені сподобався: невеличке галасливе як усі інші французькі містечка, але одночасно не таке заклопотане як Париж чи Ліон. Час тече тут розмірено, ніхто нікуди не поспішає.



Типова французька архітектура


Головна площа Place de la Comédie


Місцевий трамвай. Вони тут бувають двох типів: одні (як на фото) розмальовані під космічну тематику, а інші як яскраві сороконіжки.


Зразок вуличного образотворчого мистецтва. У Франції такі "твори" зустрічаються досить часто. Взагалі там будь-яка відкрита поверхня розмальована, навіть тунелі у метро. Більшість з них, звісно, графіті, а не такі сюжетні полотнища.


Вулиця тільки для автобусів. Ось так, французи пішли далі від усіх і не просто виділили під автобуси окремі смуги, а навіть окремі вулиці.


Ще один твір невизнаних майстрів. На цей раз аплікація


Типовий пейзаж


Акведук ще часів римської імперії


Арка, не така як у Парижі, зате своя


Гарне місто.

Нім (Nimes)
Це місто потрапило у мій план після розповіді Екслера. До речі, розповіді Алекса та Тьоми стали орієнтирами та надихнули на цю та інші подорожі.


Вивіска ресторану фаст фуду на стильному будинку у Франції віддає якось дисгармонією


Нім мені запам'ятався, окрім звичайно амфітеатру, великою кількістю молоді. Одні сидилі в парках, на парканах чи навіть на п'єдесталах різних пам'яток, дехто навіть малював.


А ще багато носило такі здоровенні сумки для аркушів великого формату чи то А3, чи то А2. Ми свого часу використовували тубуси - такі чорні футляри. (Як давно це було, більше 15 років тому! :) Можливо Нім це те ж місто-університет як Оксфорд або Кембридж, хто зна.


Авіньйон (Avignon)
Він Німа до Авіньйону менше 50 км. Коли я дістався туди, то сонце стояло в зеніті й палило нещадно, але проїхати це місто просто так й не побачити відому папський палац я не міг.

Власне палац - це головне найголовніше в Авіньйоні, хоча й саме місто більш ніж гідне детальнішого дослідження.










Франція, частина I

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.