Skip to main content

Франція, частина III

Наступною зупинкою після Авіньйону мав стати Марсель (Marseille). Це друге за величиною місто Франції й відоме на весь світ своїм буябесом - це така специфічна уха, яку подають тільки в Марселі. Один мій гарний знайомий - Рома Каленюк, який жив та працював у Парижі деякий час, розповідав про цю дивовижну страву багато років тому. А нещодавно Екслер написав про відвідини Марселю й теж згадав про буябес. А ще місто відоме відчайдушнім таксистом, про якого Люк Бессон зняв непогані комедії.

Але не склалося цього разу. Якби я поїхав у Марсель, то не встигнув би до Канн та Ніцци й Монако. Марсель залишився у моєму списку подорожей на майбутнє.

Ото ж я погнав прямісінько до перлин французької Рів'єри - Канн. На справді від Марселю до Монако, яке знаходиться майже на границі з Італією, всього-на-всього 200 км, тобто декілька годин на авто.

Канн (Cannes)
Перед в'їздом у місто висить здоровенний плакат "Ласкаво просимо" на декількох мовах: французькій, англійській, італійській та російській. Незважаючи на особливий статус міста, дороги там препогані, як до речі й у всіх інших містах.


В принципі всі саме цікаве там розташоване на території в квадратного кілометра, що прилягає до набережної. Я там довго не затримався, тому що наступною мала стати Ніцца :)


Ніцца (Nice)
Клас! Хоч перед самим містом потрапив у пробку-"тягучку" й вже настав вечір, я оцінив красу міста. Фотографій не буде, так як не вмію, на жаль.

Тої години, яку я там "потусив", звичайно недостатньо для того. Тому сюди я обов'язково повернуся.

Після міста дорога різко взяла у гору й тут мені відкрилася така краса, що я змушений був зупинитися, ризикуючи потрапити під колеса якомусь мотоциклісту чи макларену.

Ось це одне з передмість Ніцци. Фото не передає й 10-ї частини того захоплення, яке викликає це видовище.


Монако (Monaco)
Всього за 20 км від Ніцци знаходиться князівство Монако. Його столиця - Монте Карло - займає майже всю територію князівства. Моторвей проходить високо в горах, а місто розташоване у підніжжя скелі майже на рівні моря. Тому спустися туди може лише декількома вузькими серпантинами. А їздити самим місто увечері, навіть у бідній день - майже неможливо. Знайти парковку неможливо: вулиці вузенькі, тьма крутих "гонщинків" на дорогущих автівках з топертими боками.

Покружлявши трохи центральними вуличками навколо відомого на увесь світ казино, я вирішив що час вирушати далі від гріха подалі.

Піднімаючись серпантином, я зупинявся декілька разів, щоб насолодитися неймовірною красою цього шматка землі. Воно було схоже на діамантова кольє. Люди, які вперше знайшли це неприступне місце, мали чудовий смак.

Італія почалася зовсім несподівано, я ще не встиг відсапатися після 8-ми кілометрового серпантину. Але то вже зовсім інша історія.

Франція, частина I
Франція, частина II

Comments

Anonymous said…
Женя, усынови меня и забери к себе :-)
Yevhen said…
Діма, я ж не Анджеліна Джолі.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.