Skip to main content

Старший брат пильнує за нами

Ми часто із Стасом дискутуємо, іноді аж позаслинюємося, про те що наприклад Гугл перетворюється на вселенське зло, тому що отримує доступ до практично усієї інформації про тебе яка коли-небудь залишалася тобою на просторах інтернету.

Це все відповідає дійсності, звичайно. Але чи все так безхмарно для самої ж Гугл?

Так склалося, що минулий рік я працював й зараз працюю на компанії, які мають безпосереднє відношення до мобільних телефонів, операторів та мереж. Можете випробувати свою кмітливість й дізнатися що ж то були за компанії. Вся ця інформація у відкритому доступі. Все що вам потрібно зробити - це сходити на 2-3 сайти, популярних серед економічно активної частини аудиторії. Або просто задати правильне питання пошуковцю від того ж таки Гугл.

Так от, повертаючись до наших баранів. У мобільних операторів є набагато більше інформації про власника телефону. Усі розмови, уся інформація яка надсилалася на або з телефону й від кого або кому вона була адресована. Оператор може встановити географічне положення в будь-який момент часу й прослідкувати маршрут пересування. Таким чином вмикаючи телефон ви автоматично розголошуєте стільки приватної інформації, скільки тому ж Гуглу й не снилося. Чи варто цього боятися? Напевно безглуздо. Отримувати швидкий доступ до будь-якої інформації, яка нас цікавить - це цілком виправдана плата за свідоме розголошення інформації про самого себе.

Буквально сьогодні на сайті Комерсанту була новина про те що та ж таки Гугл звернулася до еН-еС-Ей (National Security Agency) про допомогу в боротьбі з кіберзлочинністю. Багато з вас й гадки не мають що то таке за NSA. А між інших ті хлопці тихо й непомітно вже багато років збирають інформацію про усіх й уся. Й не тільки у Штатах. Ось такий факт: бюджет ФБР (FBI) - 6 мільярдів, ЦРУ (CIA) - близько 20, а от бюджет NSA - засекречений. Можна лише здогадуватись у скільки разів він перевищує сукупний бюджет двох інших спецслужб, що його не хочуть розголошувати. Просто для порівняння - бюджет цілої країни Україна складає близько 300 мільярдів.

Тому усім хто потерпає від подібних фобій раджу заспокоїтися й просто отримувати радість від життя. Є ще один спосіб - відмовитися від усіх благ цивілізації й оселитися у глухому лісі, якщо такий ще де-небудь лишився.

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.