Skip to main content

Вибори без вибору

Офіційний результатів ще поки не має, але вже й ніхто й не сумнівається, що наступним президентом країни професСор та літературознавець з двома "ходками". Народ має таку владу на яку заслуговує, як це не цинічно звучить. З іншого боку "жінка з косою" навряд чи набагато кращий вибір.

Що буде далі з головними "непереможцями" вже навіть нецікаво, тому що крім об'єднання з тим же Ющенко, у Тимошенко не має іншого виходу. Це ж саме стосується й Ющенка. Це вже змахує на "клініку".

На мою думку, головним переможцем став Тігіпко. Він - це нове обличчя в українській політиці "після майданного" періоду. Знову ж таки він зробив правильний вибір, що не купився на обіцянки-цяцянки ні одного з фіналістів. Тому ще є надія, що на наступних виборах головна боротьба буде точитися не між директором автобази та "газовою принцесою", а прагматичними політиками: Тігіпко, Яценюк, я дуже сподіваюсь й Кличко.

А що зараз? А нічого. Ні за президента ЮВ, ні за ВФ ніяких змін у зовнішній політиці очікувати не доводиться. Так само як не доводиться сподіватися якихось серйозних кроків на зустріч з боку ЄС чи США. А от хто стане чи залишиться прем'єр-міністром - це вже набагато цікавіше.

ВФ теж "розкачуватися", на носі парламентські вибори. Й от там його партія донецьких регіонів може й не набрати навіть 30%. Та й економічна ситуація зараз набагато гірша ніж узимку 2005 р.

Як це не прикро, але демократія - це не завжди те, чого хочеться. Яскравим прикладом можуть слугувати країни-члени ЄС. В деяких з них жити стає важче з кожним роком. Про одну з таких країн - незабаром.

Comments

Rustam Sydykov said…
Привет, Женя.

Мы хоть здесь, а если бы мы были на Украине... Если что, хоть родителям сможем помочь. Страна действительно получила такого президента, как заслуживает.

Руст.
Ну да.
"Про выборы. Есть две новости: хорошая и плохая. Хорошая - Тимошенко проиграла. Плохая - президентом будет Янукович".

Касательно того, что Тигипко - "новое лицо" - спорно. Всё-таки это человек, создавший ПриватБанк, возглавлявший избирательную компанию Януковича в оранжевый период (в первом туре, во втором туре его сменили). Плюс успел быть и министром экономики, главой НБУ. Так что скорее он просто вернулся, что, в целом, скорее положительно, так как мужик реально толковый.
Yevhen said…
Звичайно Тігіпко не зявився нізвідки. Хоча б тому, що він досить заможня й публічна особа. Але саме на цих виборах він виступив як самостійний й незалежний політик.

Якого, до речі, фіналісти сильно не дооцінили. Особливо вона.

А те, що Тігіпко не купився на пусті обіцянки - теж "+" на його користь.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.