Skip to main content

Державний кортеж

Британський тип демократії, якщо можна так сказати, далеко не ідеальний. Але чого-чого а скромності у них варто повчитися.

Учора ввечері зустрів державний кортеж на півдні Лондону. Везли прем'єр-міністра не менше. Один Ягуар, два Рендж Ровера охорони, два джипи поліції й три мотоцикліста (один спереду й 2 позаду). Так от дорогу не тільки не перекривали, але й зупинялися на світлофорах.

Як правило, ПМ супроводжує одна машина охорони й можливо пару поліцейських на мотоциклах.

Ще хочеться побачити бабульку-королеву. Я декілька разів зустрічав здоровенний Ролс-Ройс на околицях Лондону, але кого там везли не було видно за затемненим склом.

Усі інші функціонери та багатії не люблять світитися й пересуваються непомітно. Тут навіть була мода на 2-во тону електробатерейку у вигляд чемодану - Toyota Prius. Але поступово вона почала спадати. А після останнього скандалу, вони мабуть знову повернуться до своїх челсі-тракторів (здоровенних джипів, особливо популярних серед заможних домогосподарок) або звичайних "пацанських" Bentley, Ferrari чи Aston Martin :)

Comments

Я заметил, что перекрытием дорог для проезда кортежей страдают только "молодые демократии". В родные Черновцы когда приезжал кто-то из первых шишек - вообще полгорода перекрывали по пути следования. Причём - очень заблаговременно. :(

Может это ещё зависит и от культуры вождения. Пару раз наблюдал (Киев), когда скорая с включённой сиреной и мигалками тянулась в общем потоке, подвинуться и пропустить - фиг.
Yevhen said…
Тут с этим намного лучше. Как-то в мертвой пробке на двухполосной дороге видел как пропускают скорую. Машины поприжимались к краям и между рядами как раз осталось место для скорой. Разъехались, пропустили, а потом опять съехались.

Хотя в целом культура вождения немного ниже чем в континентальной Европе.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.