Skip to main content

Cotswolds

На травневі поїхали із Стасами покататися. Є в Англії така місцина - Коцволд (Cotsworlds). Як її тут називають край надзвичайної краси (Area of Outstanding Natural Beauty). Щось на зразок Поділля зі слів Лесі Українки. Стас вже давно пропонував поїхати подивитися. Woodstock та Castle Combe, в який я вже неодноразово бував, теж є частинами Cotswolds.

По дорозі заїхали на Stonehenge). Я вже якось там проїжджав декілька разів.

Існує багато версій чому люди збудували цю споруду, приклавши неабияких зусиль щоб дотарабанити глиби за 300 км з південного Уельсу. Мабуть у них були вагомі причини зробити це або навпаки - це результат примхи якось середньовічного володаря. Мовляв, хочу таку хитру штуковину із каміння, щоб в го'роді гарно було. А все інше потім додумали історики та археологи.

Далі ми поїхали у край середньовічних поселень, які збереглися до нашого часу й зараз пильно охороняються державою та всякими приватними фондами.

Першою нашою зупинкою було селище, якщо так можна назвати з десяток хатинок, Bibury.





Крім власне старовинних будинків там ще є форельне хазяйство - ферма, яку можна відвідати за ціною непогано стейка в ресторанах лондонщини.


Далі ми поїхали у Bourton-on-the-Water. Гарне містечко. З річечкою, містками, музеєм та абстрактним Міні, який дуже сподобався Стасу, як давньому прихильнику цієї породи машин :)





Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.