Skip to main content

А ми - муляри

Цій країні ніякі кризи не страшні. Я маю на увазі Британію. Найсуттєвіші економічні перетворення тут здійснюють за допомогою податків. Реформи тут непопулярні. Маргарет Тетчер ще й зараз згадують злим тихим словом, через 30 років після її "шокової" терапії.

Ось один приклад. Я живу у будинку за яким доглядає Компанія. Коштує це недешево, близько 800 фунтів у рік. За ці гроші вони підтримають порядок, прибирають у під'їзді. Два роки тому пофарбували двері. В цьому році настала черга вікон.

Тут треба пояснити один нюанс Компанія нічого сама не робить. Я навіть підозрюю, що вся вона складається з секретарки та двох-трьох директорів. Для виконання усіх робіт вони наймають підрядників. Отримати такий контракт, наприклад на вкручування лампочок у під'їздах - це майже те саме що виграти в лотерею, тому що за кожну лампочку Компанія заплатить підряднику 100-150 фунтів. Непогані гроші за 10 хвилин роботи навіть для Англії.

Так от про мулярів. В понеділок з самого ранку під вікнами гуркотіли трактори, то встановлювали автономні підйомники. А через півгодини знову стало тихо, всіх робітників як вітром здуло. У вівторок все почалося з самого початку. Біля восьми годин така активність під вікнами як на справжньому будівництві. А вже в 12 годин робочий день закінчився. Сьогодні був 3 день. За весь цей час бригада з 3 чоловік підготувала та пофарбувала аж 10(!) вікон. Тобто 3 вікна на брата за три дні.

Але саме головне, що не дивлячись на важку економічну ситуацію, Компанія вирішила підняти платню, щоб компенсувати свої "додаткові" витрати. Якщо ви думає, що ця ситуація унікально, то ви глибоко помиляєтеся. Це - правило, а не виключання й заробляє не цьому добрячий прошарок британського суспільства.

Ось так.

Comments

Unknown said…
Це, мабуть, тому, що на будівництві працюють українці. Ну, максимум, поляки.
Yevhen said…
Та ні, національність тут ні до чого. Мені вікна малював типовий англієць з величезним пивним пузом. Такий собі типовий вболівальник Арсеналу. Це - система.
Сьогодні, до речі, та ж фігня. Гуркоті за вікном почали ще не було 8-ми, а в 10 вже пощезали.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.