Skip to main content

Ехо Москви

Під час останньої подорожі до північного Уельсу замість музики слухав подкасти радіопередач двох радіостанцій: Ехо Москви та London Bigest Conversation (LBC). Рекомендую останню тим, хто хоче вивчає або хоче покращити свою англійську. Там тільки розмови, ніякої музики.

Ехо Москви - цікава радіостанція. Місцями ліберальна, іноді провокативна. Ніколи раніше її не слухав, віддавав перевагу Європі+. Обрав декілька передач навмання. І досить цікаво провів день слухаючи Уткіна про російський і не тільки футбол, ставлення росіян до останніх заяв Мєдвєдєва, річниці війни з Грузією, газові війни з Україною та багато іншого.

Перше, що відразу кидається в очі, вірніше вуха - це те, що Росія зараз "светское государство". Не демокрадичне, не ліберальне, не європейське, а саме світське. Й відчувається, що тамтешні ЗМІ добряче "промивають мізки" усім. Це слово виривалося й у ведучих, й гостей. Цікава тенденція, особливо у світі проголошеної суверенної демократії.

Дізнався для себе багато чого цікавого. Наприклад, що за виставку "Заборонене мистецтво" відрили кримінальну справу проти їх організаторів. Добре, що хоч бульдозерами не давили.

Інша цікава тенденція - це чергове зближення Російської Православної Церкви та Кремля. Російське суспільство багатоконфесійне, але саме РПЦ згадав у своїх промові Президент, причому як сучасне джерело гуманізму. До того ж у сучасному російському кіно спостерігається підвищений інтерес до тематики православ'я. Є така думка що так зване "ЗАО РПЦ" є замовником такої продукції. Ну й наостанок візит митрополита Кирила, який теж мав яскраво виражений політичний відтінок.

Ну й звичайно така тема як ревізія історії й спроби пояснення репресій у нових підручниках історії. Сталін як ефективний менеджер - це круто.

От такі справи. Прямо скажемо зовсім невеселі. Я не знаю в якому напрямку рухається українське суспільство, мабуть топчеться на місці, а от Росія впевнено крокує назад до тоталітаризму. Цікаво чи вдасться ВВП стати Володимиром Першим?

Comments

Dmitry said…
Я последнее время больше слушаю подкасты с BBC Radio 4. Есть очень хорошие циклы передач, например, Material World, Thinking Allowed и Firday Night Comedy.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.